Sløyfen er det nærmeste man kommer den franske cravat, som slipsfamilien stammer fra. Inspirert av noe så moteriktig som kroatiske leiesoldater på 1600-tallet, hvis tidsriktige antrekk bestod av skjortel, kappe og strømpebukser. Det var først daPierre Lorillard designet denne nye oppfinnelsen til herskapsballet på «The Tuxedo Club» i New York på slutten av 1800-tallet at sløyfen ble et formelt tilbehør. Oftest brukt i bryllup, nyttårsfeiringer og andre festlige anledninger. Hvis du mottar en invitasjon der kleskode: ”Black tie”, står påskrevet, er det en sløyfe du skal knyte rundt halsen.

Omega de ville hour vision klokke

Omega De Ville Hour Vision klokke 61 600,- Urmaker Bjerke

Sløyfe-Follestad

Amanda Christensen Sløyfe 399,- Follestad

Smoking. Kun som full dress.

Morris Heritage Smoking 7.000,- Follestad

A Guy's Guide to Style bok

A Guy's Guide to Style Bok 249,- Tanum