Marella Agnelli tegner et tydelig bilde av det italienske renessanseidealet. I en alder av 89 år, lever hun fremdeles et aktivt liv som kunstsamler, hagedesigner, fotograf og skribent. I sine yngre dager jobbet hun som assistent til den toneangivende fotografen Erwin Blumenfeld – kjent for sine dadaistiske portretter. Hun har vært bidragsyter i amerikanske Vogue, og etterhvert annerkjent for sitt særegne hagedesign. Aller mest kjent er hun allikevel for sitt glamorøse liv i tospann med industrialisten og Fiat-eieren Gianni Agnelli. Storslåtte fester, luksuriøse biler og klassiske villaer over hele verden. Agnelli`s er en unik stilstudie i Italiensk overklasse.

Marella Agnelli og Jackie Kennedy på vei til den 82 fots lange treseileren "Agneta" på Amalfikysten.

Hvit bukse fra Martin Margiela

Martin Margiela 3.999,- YME

Acne Studios Espradilles grønn og hvit

Acne Studios Bibiana Flatform Espradilles 2500,- SVEAN

Hvit blazer til dame.

FWSS A Lizzard State Blazer 3.499,- YME

Hvit hverdagsskjorte til dame.

Epilogue Diver Shirt 1.799,- YME

Marella er opprinnelig født i Firenze under pikenavnet Donna Marella Caracciolo di Castagneto, fra den adelige Caracciolo-familien. Oppveksten med konservative verdier og nedtonet aristokratisk eleganse gikk i brast da hun møtte den sagnomsuste industrialisten Gianni Agnelli på slutten av 40-tallet. Agnelli klanen fra Turin var kjent for en utsvevende livsstil med ekstravagante fester og Gianni Agnelli var intet unntak.  Etter at hun gav sitt ja til Mr. Agnelli, ble jobben som fotograf og skribent lagt på hylla. Ikke bare fråtset hun i designerklær, men ble i tillegg servert luksus på gullfat. Hun fikk nå ”suiten” da hun reiste med nattoget fra deres hjemsted Turin til Paris. Dette var en selvfølge for familien Agnelli. Hun forteller i selvbiografien ”Marella Agnelli. The Last Swan”,  at butleren sørget for at sengesettet kom med initialene deres, håndklærne kom med et eget monogram, og at det alltid var et utvalg av hennes favorittkremer og såper på toget. Agnelli forklarer at tiden etter bryllupet føltes som en eviglang ferie, og hun ble raskt vant til det luksuriøse livet.

Marella Agnelli, Gianni Agnelli, Umberto Agnelli og Donna Antonella Bechi Piaggio under åpningsseremonien til OL i Roma 1960.

Smykke med anheng

Sitara Tārā smykke med anheng 1365,- Gullsmed Heyerdahl

Sommerkjole med mønster.

Baum Und Phergarten Kjole 1.800,- Kiman Woman

Acne Studios Andrea Nappa hvite pumps

Acne Studios Andrea Nappa Pumps 3700,- SVEAN

Dagmar veske dame

Dagmar Taylor Leather Bag, 7999,- YME

Mønsterprint, farger, kaftaner og lange, side kjoler. Bølgete kort hår og et par lange gaselleben. Gjerne med et plagg plassert tilfeldig over skuldrene. Stilen hennes er – og har alltid vært elegant, feminin og aristokratisk. Perler og pertentlige snitt var noe av det som kjennetegnet hennes ytre. Den kjente fotografen Richard Avedon gav henne kallenavnet «The Swan» etter et ikonisk portrett i 1953. Kallenavnet ble ført videre av hennes medsvorne levemann og forfatter Truman Capote som senere skrev om «The Swans» – de vakre aristokratiske kvinnene han omgikk seg med. I 2014 gav Agnelli ut en selvbiografi ved navn ”Marella Agnelli. The Last Swan”.  Boken omhandler hennes liv som kone av Italias uoffisielle konge, Gianni Agnelli, og hennes kjærlighet til kunst og interiør.

Marella-Agnelli-svanen

Donna Marella Agnelli på toppen av trappen i Villa Agnelli.

Swans legend of the jet society bok

"Swans" av Nick Foulkes 1995,- YME

Ring rosa

Sitara Devi ring 2970,- Gullsmed Heyerdahl

Gulvlang kjole fra Day.

Day 3.200,- Kiman woman

Hvite flate sko Acne Studios

Acne Studios White Medea d'Orsay Flats Sandal 3000,- SVEAN

Agnelli besitter en av verdens største samlinger med kunst. Kunstinteressen kan beskues på flere av hennes eiendommer, som er basert på de ulike kunstepokene. Hun har samarbeidet med anerkjente interiørdesignere som Renzo Mongiardino og Peter Marino. ”The Agnellis” bygget hus i både USA, Frankrike og Italia. Etterhvert gikk interessen over til hagene, og hun er nå kjent for sine enorme hagekreasjoner, som nå kan beskues langs hele Italia.

Marella-Agnelli-Turin

Donna Marella hjemme på slottet i Turin i en artikkel fra Vogue i 1967.

Gardens of the Italian Lakes bok Tanum

Gardens of The Italian Lakes av Steven Desmond og Marianne Majerus 499,- Tanum

Perler og diamanter i to rader.

Akoya Perlearmbånd 23.400,- Gullsmed Heyerdahl

Kjole med print.

Martin Margiela 11.999,- YME

Pumps i sort kalveskinn fra Enzo Poli

Enzo Poli 1895,- Enzo Poli