Bryllup marker en av de mest minnerike dagene i løpet av livet. Alt skal gå som smurt: Servering, lokaler, blomsterdekorasjoner, bordplassering – og ikke minst antrekket. Med dette i bakhodet har Enzo Poli designet en egen skokolleksjon for den minnerike dagen. Den minimalistiske brudekolleksjonen har fokus på komfort og kvalitet – vonde føtter har ingenting å gjøre på et bryllup.

– Utgangspunktet for kolleksjonen er at vi føler at det har vært et hull i markedet og det har vært lite å velge i. Hovedtanken er at det skal være pene og komfortable skinnsko i høy kvalitet – men de skal også være mulig å bruke de ved flere anledninger enn nettopp den dagen du selv er brud, forteller designeren og eieren Camilla S. Frantzen.

Dette resulterte i en skokolleksjon bestående av omkring 20 ulike par til brud og brudefølget med matchende tilbehør slik som vesker. Alle er foret med lyseblått – i tradisjonens tro «something blue». I motsetning til de legendariske kjendis-bryllupene, skal bryllupskolleksjonen overleve tidens tann.

Elizabeth Taylor og Richard Burton (1964)

15. mars 1964 kysset den Elisabeth Taylor den britiske skuespilleren Richard Burton iført en gul brudekjole og blomster i håret. Foto: Getty Images.

I løpet av Elisabeth Taylor sine åtte giftemål var to av dem med Richard Burton. De ble forelsket på filmsettet til Cleopatra i 1961 og tre år senere stod de ved altret sammen for første gang. Med fem bryllup bak seg visste den britiske/amerikanske skuespilleren hva som skulle til for å få en uforglemmelig dag. Det var kun ni personer som fikk være vitne til vielsen da paret giftet seg på The Ritz Carlton Hotel i Montreal, Canada. Elizabeth hadde på seg en lys gul kjole med en brosje hun fikk av sin nye ektemann med smaragder og diamanter. Men det mest minnerike ved antrekket er håret, hvor hun hadde flettet inn liljer og hyasinter.

Enzo Poli, 2 395,-, Enzo Poli

Enzo Poli, 2 395,-, Enzo Poli

Enzo Poli, 2 295,-, Enzo Poli

 

Bianca Macias og Mick Jagger (1971)

13. mai 1971 giftet Mick og Bianca Jagger seg i St. Tropez, kledd i Dior fra topp- til-tå. Foto: Getty Images.

Bianca møtte Jagger på etterfest til en Rolling Stones konsert i Frankrike i 1970. Et snaut år etter giftet de seg ved den franske riveria. Første stopp var tinghuset i Saint-Tropez, deretter fortsatte seremonien i St. Anne Chapel for en tradisjonell katolsk vielse. Festen hadde de på Cafe des Arts. Blant de 200 gjestene var musikere på øverste klasse som The Beatles-medlemmer og Eric Clapton. Istedenfor en tradisjonell brudekjole, var bruden antrukket en drakt bestående av et hvitt skjørt og en blazer fra Ylves Saint Laurent med en stor hatt med slør som skjulte ansiktet.

Enzo Poli, 2 395,-, Enzo Poli

Enzo Poli, 2 995,-, Enzo Poli

Enzo Poli, 2 995,-, Enzo Poli

 

Kate Moss og Jamie Hince (2011)

1. juli, 2011 giftet "The Kills" gitaristen Jamie Hince og supermodellen Kate Moss seg i St. Peter`s kirke i Abingdon, England. Foto: Getty Images.

Kate Moss giftet seg med gitaristen fra «The Kills», Jamie Hince på landsbygda i England. I en liten kirke i Costwolds hadde supermodellen i ekte Moss-stil en bohemsk men glamorøs kjole signert hennes gode venn John Galliano. Sko var spesialdesignet av Manolo Blahnik, og hun matchet kjolen med et langt slør over de løse lokkene. Hince bar en lyseblå dress fra Yves Saint Laurent. Bak de offisielle bryllupsbildene står den anerkjente motefotografen Mario Testino.

Enzo Poli, 2 495,-, Enzo Poli

Enzo Poli, 2 495,-, Enzo Poli

Enzo Poli, 2 495,-, Enzo Poli