Stekte grønnsaker

Opplev japansk kokkekunst på Sabaki

Hos Sabaki får du i tillegg til det mer vante som sushi, sashimi og maki, fantastiske retter tilberedt innen robbatayaki og teppanyaki. – Dette er tradisjonelle, japanske tilberedningsmetoder med åpen grill og stekeplate i sentrum av bordet. Her kan du bl.a. få servert grillet fisk, okse eller lam. «Sabaki» betyr bevegelse, og det er nettopp det gjestene våre vil få oppleve. Her står flammer til værs, og kokkene briljerer med japansk presisjon og høy kvalitet. Gjestene kan med andre ord forvente seg en unik opplevelse, sier daglig leder for restaurantene på Paleet, Wolfgang Schlereth.

Hos Sabaki får du i tillegg til det mer vante som sushi, sashimi og maki, fantastiske retter tilberedt innen robbatayaki og teppanyaki.

– Dette er tradisjonelle, japanske tilberedningsmetoder med åpen grill og stekeplate i sentrum av bordet. Her kan du bl.a. få servert grillet fisk, okse eller lam. «Sabaki» betyr bevegelse, og det er nettopp det gjestene våre vil få oppleve. Her står flammer til værs, og kokkene briljerer med japansk presisjon og høy kvalitet. Gjestene kan med andre ord forvente seg en unik opplevelse, sier daglig leder for restaurantene på Paleet, Wolfgang Schlereth.

En komplett opplevelse
Kokkenes briljering, de gode smakene og det stilfulle interiøret er noe av det som skal sørge for en komplett restaurantopplevelse.

– For oss er det viktig at gjestene våre blir sett når de kommer inn i restauranten, og at de blir tatt hånd om på en hyggelig og oppmerksom måte. God mat og nye smaksopplevelser, laget med de beste norske råvarene, vil i tillegg til god service avrunde helhetsopplevelsen, sier Wolfgang.

Teppanyaki-restauranter har blitt kjent for å skape underholdning for gjestene sine. Vil kokkene på Sabaki også lage knivshow eller løkvulkaner?

– Jeg har besøkt en av de beste Teppanyaki-restaurantene i Japan, og da fikk jeg se med egne øyne kokkenes eleganse og profesjonalitet når de tilbereder maten. Det er helt klart dette vi også ønsker å formidle på Sabaki, og knivene vil selvfølgelig også være i aksjon, lover Wolfgang.

Spør kokken om råd

Blir en tur til Sabaki din første tur til en Teppanyaki-restaurant, har menyen et godt alternativ til deg som førstegangsbesøkende.

– Vi har laget småretter som vil ha en smakebit fra alle de tre komponentene teppanyaki, robbatayaki og sushi på tallerken. Ønsker du å velge noe annet er min anbefaling å snakke med kokken, og la han hjelpe deg med å velge fra menyen.