ÆTT 3

Ætt Operation Heim, fra 14. februar

Ætt Smock
ÆTT 4
Håndtegnet kunst
ÆTT 2
Ætt Smock
ÆTT 1

Historien til Ætt startet med garveri- og håndverkstradisjonene på Osterøy. Garveriet i Hosanger var verdensskjent for å lage det beste skinnet i verden. Hit kom folk fra store motehus som blandt annet Louis Vuitton, Prada, Gucci og Hermés for å sikre seg det beste skinnet. Da garveriet ble nedlagt i 2010 ble restlageret med skinn kjøpt opp, og dermed ble skinnbaggen «Erling» først laget i tradisjonell stil. Etterhvert har Ætt blitt et merke som lager alt fra sjal, gensere, anorakker, bukser, ryggsekker og hatter.  

Med pop-up utstillingen på Paleet vil Ætt hedre alle kvinner og menn som risikerte egne liv da de kjempet for at Norge igjen skulle bli et fritt land. Samtidig vil en serie håndtegnede plakater fra epoken stilles ut.

Ved utstillingen lanseres en eksklusiv kolleksjon av anorakken, bedre kjent som «SAS anorakken» (eller «Smock»), brukt av SOE-agenter (Special Operation Executive) og -kommandører. Anorakken ble brukt ved viktige operasjoner i Norge under okkupasjonen.

Utstillingen markerer starten 70-års jubileet for frigjøringsdagen 8.mai. Jakkene vil gjøres tilgjengelige for forhåndsbestilling på aett.no. Anorakken kommer i tre ulike farger: White, Earth og Navy. Den første lanseres mandag 16.februar.

Utstillingen holder åpent frem til 14.mars.

Følg med for mer informasjon på Ætt’s Facebookside.

Vi sees!