TACOS

Åtte nye lunsjtips

Da vi skulle bygge om Paleet var noe av det viktigste for oss å skape gode steder å spise lunsj. Å spise lunsj ute er ikke så vanlig i Norge, som for eksempel våre naboer i øst (svenskene, altså..). Dette er derimot i ferd med å endre seg, og flere og flere syns det er hyggelig å invitere til lunsjmøter. Eller rett og slett stikke litt unna jobben for en rask lunsj. Vi er så heldige å huse hele syv ulike steder der du kan nyte en god lunsj. Rett ved inngangen har du eminente Taqueria, som i tillegg til et mangfold av tacos også serverer en rekke andre fantastiske smaksopplevelser fra Mexico. Taco blir aldri det samme etter at du har vært her. Lenger inn i Paleet, også med egen inngang fra Karl Johans gate, finner du United Bakeries. Her serveres alt fra scones til rundstykker, eller deilige varme sandwicher. Midt i Paleet tilbyr de rikelig med plasser, i nyinnredede omgivelser (på plass nå i mars!). Eller, så kan du jo gjerne gå inn rett til høyre, der Egon serverer strålende mat i lokalene som en gang i tiden huset Christianias rikeste mann, Thorvald Meyer. Velger du heller å gå ned i underetasjen finner du både Pizza Crudo, med hjemmelaget pasta og pizza stekt i vedfyrt steinovn. Eller El Gordo, som serverer tapas slik tapas skal serveres (ifølge Dagbladets matskribenter) og fantastiske spanske oster og skinker. Du finner også Public Matpub der nede, med en rekke strålende miniburgere og annen pubmat. Eller Sabaki, en av matjournalistenes yndlinger, som nå også har lansert en egen lunsjmeny! Så er det til slutt The Room, den lille oasen i andre etasje, der lekre salater, raw food, sandwicher, juicer, og nydelig te og kaffe bare er noen av de mange valgmulighetene du har for en lunsj. Enkelt, raskt, effektivt, deilig. God lunsj!