EL GORDO

Best mellom

Vi liker å si at vi er "best mellom". Best mellom jobb og teater, best mellom frisørtimen og at du skal videre til noe annet, og det beste stedet midt mellom Stortinget og Slottet. Hvorfor ikke starte kvelden med utvalgte gastronomiske opplevelser på Paleet, i all beskjedenhet (som vi mener vi ikke behøver å ha alt for mye grunn til å være)? Vi har en rekke restauranter som har mottatt glimrende anmeldelser, og Sabaki ble blant annet nominert til Oslos Beste Nye Restaurant 2014 av Aftenposten. Klokken 16, mandag til fredag, byttes lunsjmenyene ut med fulle menyer. Da kan de ulike restaurantenes unike kvaliteter nytes til fulle. Sabaki tilbyr da fullt tilbud innen sushi, tepanyaki og robota. El Gordo svinger de skarpe knivene over Pata Negra-skinkene, mens de mange tapasrettene gjøres klar. Pizza Crudo smaker ferdig de langkokte tomatsausene til den hjemmelagede pastaen, mens pizzadeigene gjøres klare. Og på Public Matpub gjøres sliders, knoker, paier og krydderpølser klare for innrykk. Og mens du venter på plass er det bare å ta plass i vinbaren så lenge, og forhåpentligvis ta del i den atmosfæren som så mange har blitt så begeistret for. Det er en annen verden der nede. I første etasje er det ikke til å komme fra at menyen på Taqueria sterkt anbefales. 9 ulike tacovarianter, pluss en mengde annet snadder. Videre er det United Bakeries, som både serverer sandwicher og andre varmretter på ettermiddagen. Eller Egon, som serverer mat til Oslos befolkning syv dager i uken, midt i lokalene til gode gamle Rittmester Thorvald Meyer, Christianias rikeste mann på slutten av 1800-tallet. Til slutt må vel også The Room nevnes, der enkle og raske retter - sammen med både bobler og annen leskende drikke - serveres kresne gjester. Vel bekomme, og god tur videre ut i Oslokvelden!