Fem tips til bypåsken

I påsken reiser mange ut av Oslo, noe som gjør at byen får en helt annen stemning. Det er ikke for ingenting at opptakten til påskefeiringen kalles Den stille uken. Vi har derfor spurt fem som jobber på Paleet hva de ville gjort om de skulle vært i Oslo i påsken, og svarene vil forhåpentligvis inspirere deg til å få en enda finere Oslovår.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kristin hos Floriss

Jeg henger mye på Taqueria da, som heldigvis er åpent mandag til onsdag og lørdag i påsken.. Men vet du hva jeg skal når det er stengt i påsken? Lete etter hestehov og blåveis i byens parker og grønne lunger, og kanskje i marka. Hvis du har øynene på stilk, kan du lett finne markblomster i byen. I fjor fant jeg faktisk blåveis i Frognerparken.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Thomas hos JohnnyLove

Jeg skal reise ut fra byen denne påsken, men hvis jeg skulle vært her, ville jeg dratt til Parkteateret, kjøpt en flaske cava og bare nytt Oslovåren og utsikten utover Grünerløkka. Det blir vel fint vær? 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Camilla hos Cornelias Hus

Jeg har aldri vært i Oslo i påsken, men jeg skal være her i år fordi jeg jobber på lørdagen. Jeg kommer til å bruke de ekstra fridagene på å ta fram sykkelen og være turist i egen by. Med god og varm boblejakke på, skal jeg sykle rundt og se hva byen har å tilby. Kon-Tiki museet er jo åpent, blant annet. 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Petter hos YME

Denne påsken skal jeg faktisk tilbringe i Oslo. Jeg skal rett og slett freshe opp leiligheten, vaske vinduer og henge opp en lampe over spisestuebordet – og gjøre sånne ting jeg ikke rekker i hverdagen. Når det praktiske er gjort, skal jeg bare nyte stillheten i byen. 

 

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Øystein på Paleet

Det blir bypåske på meg også, og det er én ting jeg gleder meg til: Å besøke bymuseet og få med meg Anders B. Wilses Oslobilder som stilles ut der. Jeg digger Oslo og satser på knallvær!

 

Med dette ønsker vi dere en god påske. Hvis du er i byen, må du gjerne dele bypåsken din med hashtaggen #byenshjerte. Vi følger med.

God påske!