SAMSUNG CSC

Juleåpningsshow i Spikersuppa

Foto: Kirsti Biseth Helt siden 1994 har det vært et tradisjonsrikt åpningsshow av skøyteisen i Spikersuppa - og for tenningen av julelysene i Studenterlunden. Også i år. Samtidig er showet en del av en storstilt julegateåpning i Oslo sentrum denne dagen. Det blir parade oppover Karl Johans gate, med start fra Jernbanetorget kl 1615. Vel fremme ved Eidsvolls Plass blir det servert "Spikersuppe", kokt på gode oppskrifter fra Grand Hotell og Hotel Continental, mens folk samles rundt skøytebanen og samtidig tar i skue det helt nye julemarkedet - Jul i Vinterland - som åpner samme dag. Klokken 17 starter showet der det er Oslos nye ordfører, Marianne Borgen, som for første gang får æren av å tenne lysene, åpne julemarked og skøytebane, og dermed erklære Oslojulen formelt for åpnet. Dette etterfølges av et show fra både Oslo Skøiteklub og canadiske Le Patin Libre. Sistnevnte er en profesjonell isdansgruppe som har lagt turen innom Oslo på sin Europaturne. Åpningsshowet avsluttes cirka klokken 1745. Etter det er skøytebanen åpen for publikum, og det blir en workshop med Le Patin Libre rett i etterkant. De vil også komme på isen dagen etter (søndag 29.) og ha workshop med publikum klokken 14. Om du i forkant ikke ønsker å delta i paraden oppover Karl Johan på lørdag er du hjertelig velkommen til å varme deg inne hos oss. Vi har invitert Julie Dahle Aagård og hennes venner til å synge og spille litt for oss, fra klokka 13 og frem til 16. Og det er ferdig julepyntet inne.