IMG_0978

Velkommen!

Av Øystein Aurlien, senterleder Paleet
Foto: Kristine Jakobsen

For litt over ett år siden gjenåpnet Paleet, etter en lang og omfattende ombygging. Paleet har vært, og er, Oslos ledende destinasjon for mote, mat og livsstil. Slik var det da vi åpnet dørene for første gang, i 1990. Slik ønsker vi det også skal være nå, 25 år senere.

Og, vi har mye å være stolte av. Paleet har barer, kafeer, restauranter, bakeri, isbar, bokkafe og store områder hvor du bare kan sitte og slappe av, eller jobbe. Serveringstilbudet vårt mener vi er noe av det beste og mest mangfoldige Oslo sentrum har å tilby. Japanske Sabaki ble nominert til Oslos beste nye restaurant i 2014 (og er nå foreslått av Aftenposten på listen over Oslos beste sushi i 2015), El Gordo har blitt omtalt som det stedet i Oslo som serverer tapas slik tapas skal serveres, Pizza Crudo har europamesteren i pizzabaking ved ovnen, Taqueria har blitt satt på listen over «steder du bør ta deg en drink før du dør», vi har en elegant bokkafé i YMEs toppetasje, vi har Oslos eneste United Bakeries, og vi har også mer folkekjære steder som Egon. I tillegg til noen av Oslos beste faghandelsbutikker innen mote og livsstil.

Med fornyelsen av Paleet ønsket vi å skape større rom for gode, fysiske handleopplevelser. I dagens digitale verden tror vi at det å gå i en butikk faktisk har en verdi i seg selv. Det å se på, kjenne, og føle på stoffer og kvaliteter, snakke med fagfolk, før du bestemmer deg for om du vil handle eller ikke. Etterpå kan du sette deg på en av kafeene, kanskje høre på musikk, eller nyte kunsten som har en sentral plass hos oss.

Paleet er ikke et vanlig kjøpesenter. Det er et handlested. Shopping er kultur, og vi skammer oss ikke over å si det. Derfor har vi også vært svært opptatt av arkitekturen på Paleet. Vi har valgt ut materialer med omhu, som sedertre på veggene, lyse terrassogulv, lærkledde søyler, kobberkledde himlinger og en belysning som gjør at du trives. Vi er stolte av den anerkjennelse og omtale magasiner som Monocle, Wallpaper, Frame Magazine, med flere har gitt oss. Vi har blitt hedret for vårt bidrag til byutvikling i Oslo, og ble også tildelt Merket for God Design tidligere i år. Og for få uker siden ble Paleet også hedret med Red Dot Design Award, som eneste norske identitetsprosjekt i 2015.

Oslo er midt i en fantastisk spennende vekst og utvikling, og derfor er det også svært hyggelig å lese hva for eksempel verdens ledende publikasjon for design og arkitektur, Frame Magazine, skriver om Paleet: «It may be up there with the world’s most expensive cities, but unlike Paris, London, Singapore or Tokyo, Oslo has yet to make its name as a major retail destination. The newly reopened Paleet shopping centre, burnished and bright after its refurbishment, might just change that.»

Det viktigste for oss er derimot kunnskapen og servicen du opplever når du besøker oss. Paleet har 412 fagfolk, pluss minus. I mange av butikkene vil du ofte kunne møte eierne. Eller også designerne. De du møter reiser selv på innkjøp, og velger ut det de tror du vil like. De ansatte har et brennende engasjement for faget sitt. Fordi mote ikke bare handler om å selge. Det handler om å se kunder som mennesker og få dem til å føle seg vel, hjelpe dem å finne sin egen personlige stil.

Vi er så heldige å ha Oslos kanskje flotteste beliggenhet, med utsikt rett over til Spikersuppa. Og i tiden frem til jul garanterer vi julestemning, både ute og inne. I år åpner et helt nytt julemarked – Jul i Vinterland – og skøytebanen er åpen til langt på kveld. Inne på Paleet har vi artister som spiller daglig frem til jul, og vi har hva vi håper skal bli byens flotteste gavepakningskonsept.

Med ønske om en riktig god og fredfylt førjulstid, fra alle oss på Paleet!