En løs skjorte, høye bukser, skreddersydd blazer og en naturlig sminkepalett. Stilen var uanstrengt og enkel. Allikevel kunne hun gjøre et hvert plagg moteriktig – Fyrstinnen av Monaco blir fremdeles omtalt som en av de mest inspirerende stilikonene gjennom tidene.

 

Grace-Kelly-franske-rivieraen

Sorte Acne Amina slippers dame

Acne Studios Amina Slippers 3300,- SVEAN

Wood Wood Ruby Trousers 1899,- YME

Hvit hverdagsskjorte til dame.

Epilogue Diver Shirt 1.799,- YME

Perler og diamanter i to rader.

Akoya Perlearmbånd 23.400,- Gullsmed Heyerdahl

Grace Kelly var opprinnelig fra Philadelphia, USA og var utdannet skuespiller. For mange er Grace Kelly mest kjent for sin adelige tittel, men det var gjennom Hitchcock sine filmer hun oppnådde kult-status som moteikon. Gjennom filmer som «Rear Window» (1954) «To Catch A Thief» (1955) skapte hun et eget uttrykk, der klassisk amerikansk preppy-mote fikk møte den franske rivieraen. Duse farger, androgyne ytterplagg eller elegant fritidsmote. En enkel bukse ble med ett til et fasjonabelt plagg, bare ved hjelp av et belte eller en oppbrettet buksekant. Et tidsløst uttrykk som ikke er helt ulikt den skandinaviske stilen som preger dagens motebilde.

De to stilikonene Grace Kelly og Carey Grant sammen i filmen "To catch a thief" (1955).

Morgenkåpe i silke.

Gattina Morgenkåpe 2.700,- Det Lille Under

Gul gullås medturmalin og diamanter. 0.12 ct

Akoya Perlekjede 68.100,- Gullsmed Heyerdahl

Acne Adisa flat sandal

Acne Studios Adisa Flat Sandal 3100,- SVEAN

Silkeskjerf til dame

Holzweiler Silk Neck 549,- YME

Hun rakk bare å spille 11 filmer før hun pensjonerte seg i en alder av 26 år. I den sagnomsuste filmen ”To catch a thief” (1955) fikk hun æren av å bære en Hermès-veske. Dette skulle vise seg å bli hennes kjennetegn, og fikk derfor navnet «The Kelly Bag». Det sies at hun brukte vesken foran magen for å skjule sin graviditet når hun gikk med sitt første barn. Det var ikke før i 1977 at Hermès offentlig byttet navn på vesken, som først het ”sac à dépêches”. I dag er The Kelly Bag en av tidenes mest kjente vesker.

Grace-Kelly-bryllup

Grace Kelly leser i bryllupsmagasiner før den store dagen

Kjole fra Phase Eight

Phase Eight Louise Kjole 5.599,- Phase Eight

Kjole fra Martin Margiela.

Martin Margiela Kjole 7.999,- YME

Trenchcoat i sand

Aphru Alex Trenchcoat 2.800,- Aphru

Kjole med print.

Martin Margiela Kjole 11.999,- YME

I april i år, var det 60 år siden Fyrst Rainier av Monaco og filmstjernen giftet seg. Bryllupet fant sted på et cruiseship som gikk fra New York og til den Franske Riviera den 19. April 1956. På folkemunne er fortsatt dette et av ”århundrets bryllup”, mye på grunn av den spesialsydde brukekjolen Kelly bar. Kjolen ble laget av 270 meter blonder og 100 meter silke. Etter festen, som etter ryktene skal ha vart i åtte dager, ga hun også avkall på skuespillerkarrieren. Hun ville bruke tid på å støtte kunstprosjekt og kunstinstitusjoner i Monaco. Etter hennes død ble Princess Grace Foundation opprettet til støtte for lokale kunstnere.

Kelly mistet livet i en bilulykke i 1982, bare 52 år gammel. Hun etterlot seg tre barn, og inspirasjon til en hel verden.

“I think it is important to see the person first and the clothes afterwards.”
—Grace Kelly