Fargeklatt

Man går ofte for den enkle fargepaletten når det kommer til skotøy, men sandaler kan ofte være med på å sprite opp et ellers så fargeløst antrekk. Chloe gikk for både fargerik kilehel og stropper, mens Dolce and Gabbana gjennomførte stilen med pom-poms, rysjer og sløyfer i alle regnbuens farger. Tommy Hilfigers Jamaica-tema stoppet ikke når det kom til skotøyet. De har denne sesongen designet en slags nymoderne Birckenstock med røde, gule, grønne og sorte fargetoner – som matchet resten av det sprakende antrekket.

valentino-sandaler-kontrast

Kontrast

Selv om skinn og tunge farger stort sett er forbeholdt høsten, har mørke sommersandaler fått et come back denne sommeren. Grungestilen er lagt til side, og det mer vågale er tatt frem. Louis Vuitton gikk for platåsandalen, med tykke reimer og skinnende detaljer på toppen. Antrekket ellers var også inspirert av motorsykkelkulturen – store skinnjakker, sotede øyne og røffe hansker gjorde stilen komplett. Rag&Bone gikk også for skinnsandalen, dog i et mer minimalistisk utseende, med kryssende reimer. Valentino lot seg inspirere av gladiatorstilen, og valgte de tynne stroppene knytet rundt ankelen.

One Strap

Adidas-sandalene fikk sitt come back for et par år siden – og det ble til og med godkjent å gå med sokker i sandalene, noe som har vært fy-fy i flere tiår. Puma er også tilbake på banen, og har med sin rosa og hårete slippersvariant vekket liv i den gode gamle sandalen. Fenomenet har lenge gitt oss en hint om ”Normann på tur”, men i år er de velkommen i feriekofferten. Med sin minimalistiske reim – har de både vist på seg på catwalken og foran linsene til streetstyle-fotografene verden over. Under Chanel Cruise Collection for 2016/2017 fikk vi blant annet se en mer pertentlig variant, med gulldetaljer over stroppen – tilpasset antrekk for penere tilstelninger.

ATP, Astrid black, 1 199,-, YME

ATP, Astrid black, 1 199,-, YME

Riccovero, imperial sandals, 1 599,-, Riccovero

Riccovero, imperial sandals, 1 599,-, Riccovero

Ilse Jacobsen, Poppy 39, 850,-, Ilse Jacobsen

Ilse Jacobsen, Poppy 39, 850,-, Ilse Jacobsen

Birkenstock sandaler

Birkenstock, Arizona Nubuck Sandal, 1 000,-, SVEAN