Siri Tollerød (29) jobber som PR-konsulent i Patriksson Communications og er en av norges aller største supermodeller gjennom tidene. Vogue, Harpers Bazaar, Miu Miu, Calvin Klein eller Chanel er bare noen av navnene som Tollrød har jobbet med gjennom de siste ti årene.  Med en hektisk modellkarriere siden 17 åring, har Tollerød levd store deler av livet på reiefot. Det er først nå at reising betyr ferie.

– Ferie for meg betyr at man kan legge seg uten å stille vekkerklokken og reise til en spennende destinasjon. Noe av det aller beste med sommerferie, er likevel å oppleve nye ting. I år reiste jeg og kjæresten min til Boracay i Filippinene, med en mellomlanding i Manila for å besøke familie.

 

siri-tollerod-boracay

Den motekyndige modellen og PR-konsulenten utnyttet selvsagt sjansen til å gå innom Marikina skomuseum da hun var på reise. Der ligger blant annet en stor samling av Imelda Marcos sko (enke av Fillipinenes tidligere president som var kjent for sin enorme skosamling). Resten av dagene ble brukt på den eksotiske halvøya, Boracay.

–  Etter noen dager reiste vi til Boracay for å slappe av. Vi hadde bare planlagt å ligge på stranden, lese, dykke og ta livet generelt med ro. Resten av sommeren gikk med til norgesferie i Lillesand og Kristiansand.

Hva har du pakket i årets feriekoffert?

– Sommerklær og badetøy, bøker, solkrem og aloe vera-gele. Jeg tar alltid med meg noe pentøy og høye heler i tillegg. Som regel legger jeg inn et par treningsøkter, så treningstøyet må med.

Hva leser du?

– Litt av hvert, men øverst på listen ligger Morgen i Jenin. Etter det skal jeg lese 1984 og Jeg er Pilegrim. To bøker jeg anbefaler til ferielesing er Hjerter i Chilli av Laura Esquivel og Señor Peregrino av Cecilia Samartin.

siri-tollerod-boracay

På stranden i Boracay.

siri-tollerod-modell

På modelloppdrag for det italienske motemagsinet Glamour Italia.

siri-tollerod-norge

Slapper av på hytta i Lillesand.

Hva pleier du ha på deg under selve flyturen?

– Det viktigste er at det er fint og behagelig. Det er mange timer fly til Manila, men jeg liker å se ok ut når jeg lander. Joggebukse er det siste du ser meg i på reise. I tillegg har jeg alltid med meg et skjerf som jeg kan bruke dersom de er ivrige med aircondition.

Har du noen pakketips?

Jeg pleier å rulle tøyet, eller å legge det flatt i kofferten. Et annet smart tips er å putte småting i skoene for å bruke all plassen.

Cecilia Samartin, Senor Peregrino, 149,-, Tanum

Cecilia Samartin, Senor Peregrino, 149,-, Tanum

Olivaloe Cosmetics sun protection body milk

Olivaloe Cosmetics Sun Protection body milk 435,- Adam og Eva

Adidas, Ultraboost black, 1 799,-, YME

Adidas, Ultraboost black, 1 799,-, YME

Dagmar, Cherry Blue, 5 300,- YME

Dagmar, Cherry Blue, 5 300,- YME

Hvilken destinasjon husker du best fra ferieturene oppgjennom tidene?

– Jeg har sett veldig mange steder, og spesielt mange vakre strender. Det har ikke nødvendigvis vært ferie, da jeg reiste mye med jobben før. Den fineste stranden er likevel på Elafonissi på Kreta. Jeg var 14 år, og husker det den dag i dag.

Har du et godt ferieminne du vil dele med oss?

Sommeren jeg fylte 12 år kjørte familien gjennom Europa og ned til Sør-Frankrike. Det var en lang og veldig fin biltur, med noen stopp underveis. Vi hadde et kjempefint opphold i St. Maxime. Jeg har også gode barndomsminner fra alle hytteturene i Mandal. I nyere tid reiste jeg og en venninne på spontantur til Mexico. Vi bestilte fly til Cancun og endte opp med hotell på en øy vi ikke visste hvor var. Vi kom for sent til siste ferge, men ble merkelig nok kjent med en mexicaner (som ikke snakket engelsk). Han hadde båt og kjørte oss over midt på natten. Det ble noen fantastiske dager på Holbox.