Den nepalske designeren Prabal Gurung benyttet sin posisjon i sosiale medier i fjor, da et jordskjelv rammet hjemlandet hans. Siden den gang har Gurung fått inn en million dollar til Shikshya Foundation Nepal. Under moteuken åpnet han showet med å takke moteindustrien– etterfulgt av et show med 30 munker i ført gule og oransje tradisjonelle kapper. ”Jeg hadde aldri greid dette uten hjelp fra moteindusterien”, uttalte Gurung. Kolleksjonen bærer også preg av akkurat dette, hvor fagene er brukt til å hylle hjemlandet. Både kveldskjoler, maskuline dresser og høye sko matcher i samme palett – og danner et slags Nepal på catwalken.

Altuzarra s/s 2016

Joseph Altuzarra er en annen designer som brenner for den fargestyrte trenden denne sesongen. Hans eklektiske plagg er enten gule, burgunder, en mørk oransje eller beige. Altuzarra selv beskriver kolleksjonen som et tilbakeblikk til naturen – og da spesialt solen.

Birkenstock sandaler

Birkenstock, Arizona Nubuck Sandal, 1 000,-, SVEAN

Bitte Kai Rand, topp, 1 300,-, Bitte Kai Rand

Bitte Kai Rand, topp, 1 300,-, Bitte Kai Rand

Beck Söndergaard, Y-Adalie, 1 600,-, Kiman Woman

Beck Söndergaard, Y-Adalie, 1 600,-, Kiman Woman

sportmax-sandaler-oransje-paleet

Sportmax s/s 2016

Både Sportmax og Stella McCartney viser et mer hardt, grafisk og sporty uttrykk enn både Salvatore Ferragamo og Oscar de la Renta, selv om alle ligger under samme fargekategori. Sportmax blander de varme fargene med sorte og hvite elementer, toppet med lyse solbrilleglass. Kontrastene gir en mer leken effekt, selv om enkelte av stoffene er av myk silke.

Enzo Poli, semsket skinn esqadrillo, 1 327,- (salgspris), Enzo Poli

Enzo Poli, semsket skinn esqadrillo, 1 327,- (salgspris), Enzo Poli

Majestic Filatures, tunika, 999,-, Cornelias Hus

Majestic Filatures, tunika, 999,-, Cornelias Hus

Bitte Kai Rand, skjørt, 1 200,-, Bitte Kai Rand

Bitte Kai Rand, skjørt, 1 200,-, Bitte Kai Rand

stella-mccartney-oransje-paleet

Britiske McCartney går som alltid for den tilbakelente og komfortable stylingen. Hun kombinerer de gule tonene med blå, rosa og rød – inspirert av den vakre solnedgangen.

Leather Country, veske, 1 500,-, Trent & Trent

Leather Country, veske, 1 500,-, Trent & Trent

2nd, Mila genser, 2 000,- Kiman Woman

2nd, Mila genser, 2 000,- Kiman Woman

Enzo Poli, semsket skinn belte, 627,- (salgspris), Enzo Poli

Enzo Poli, semsket skinn belte, 627,- (salgspris), Enzo Poli