Romantiske, bohemske kjoler og blomsterprint. ByTimo fortsetter sin suksess med den evige 70-tallsdrømmen. Bak sceneteppet flagrer broderte kjoler, bomberjakker og lang-ermede showpeices. Stylist og designer Christina Ledang forbereder modellene på den stressede påkjenningen det kan være å ha flere skift under samme show. All ros til rolige påkledere som lett og problemfritt løser denne oppgaven etter flere timer bak scenen. «Hvis du viser usikkerhet ovenfor duene, så vil de merke det med en gang», er koreograf Marianne Haugeli sine siste ord, før det er duket for byTiMo sin SS17 visning.

bytimo-backstage

Denne sesongen er klærne til byTiMo mer dramatiske enn det man vanligvis forbinder med det norske, romantiske merket. Kolleksjonen er inspirert av sterke, individuelle og intelligente kvinner som har markert seg gjennom tidene ved kunst, kultur, politikk eller religion.

bytimo-backstage

Klærne til Tine Mollatt har lenge vært tro mot det hun en gang ønsket å skape, men i SS17kolleksjonen kan man skimte en viss minimalisme man vanligvis ikke forventer i by byTiMo atmosfære.

bytimo-backstage

bytimo-backstage

På front row kunne man se en konsentrert elite av norges moteindustri. Noen sekunders stillhet før det startet med en sjelelig opplevelse av klassiske toner. Opera eller filmmusikk? Sandra Kolstad stod for musikken. Den høytidlige stemningen i marmorsalen på Sentralen ble støttet opp av langstakte modellben som trasket fremover på en egng av blomster-konfetti. I bakgrunnen hang det samme blomsterprintet – som senere skulle dukke opp på klærne i form av kjoler og topper. Kjolene, som var omringet av en blomsterfylt catwalk og levende hvite duer, var fremdeles romantiske. Blonder og pertentlige snitt – med et tilslag av slengbukser, kulotter, sorte topper og hverdagslige jakker. Baseplaggene var hakket mer egdy denne sesongen, takket være modellene som bærer antrekkene med rak rygg og sminke i stil med det merket ønsker å utrykke: individualitet, et romantisk preg blandet med detaljer som er i stil med det globale motebildet.

bytimo-oslo-runway

bytimo-oslo-runway

bytimo-oslo-runway

bytimo-oslo-runway

bytimo-oslo-runway

Flere backstage bilder her: