Omringet av modeller, hårspray, børster og høy musikk. Eirik Thorsen er kreativ leder i Adam & Eva og har ansvaret for hårteamet under Oslo Runway for tredje år på rad. Bak sceneteppet er han allerede i full gang med håret som skal gjøre underverker under visningen til byTiMo. Romantiske kjoler, kreative baseklær og levende, hvite duer skal sette standarden for motevisningen til det norske merket. Da gjelder det å få håret til å sitte.

Det er jo som med hår som andre kunstformer, det blir ikke likt to ganger.

– byTiMo har ofte en klar tanke, men jeg har tolket det på min måte. Det er jo som med hår som andre kunstformer, det blir ikke likt to ganger, starter Thorsen, mens han strammer til håret på en blond modell. Det viktigste er å ikke lage håret for søtt, slik at det kræsjer med looken til kjolene.

eirik-thorsen-adam-eva-backstage

Eirik Thorsen har i flere år jobbet som toneangivende hårstylist i motemagasiner som ELLE, og Costume.

– Salen er fylt av blomster og duer, så det romantiske er i boks. Derfor valgte vi hestehaler, for å få bort håret. Vi fokuserer også på frontene, slik at det ikke er dratt mykt bakover, men at vi heller skaper stramme linjer og et hardt utrykk.

Hestehalene ser strenge ut, og babyhåret har falt ut på sidene, ikke tilfeldig. Det er en del av hårfrisyren. Thorsen forklarer at under show og opptak er det ofte de små detaljene som setter standarden. En hestehale er en hestehale, så det handler om å få fram de små tingene for å tilpasse den stilen man ønsker.

bytimo-backstage

Selve inspirasjonen Thorsen fikk fra kolleksjonen til by TiMo var Frida Kahlo blandet med en moderne senorita.

– Kahlo hadde jo egentlig et helt annet hår, men det var stramt rundt ansiktet – noe vi har skapt her i dag. Jeg har alltid en tydelig inspirasjon å jobbe ut i fra, selv om ikke publikum nødvendigvis ser det. Man må jo lage noe nytt – ikke kopiere alt man har sett før.

Det ser ikke ut som om modellene har stått flere timer foran speilet, gjør det vel?

I motebildet denne høsten handler alt om det naturlige. Ingen ting skal se ferdig ut.

– Looken her er veldig avslappet. Det ser ikke ut som om modellene har stått flere timer foran speilet, gjør det vel? Man ser både i Norge og internasjonalt at den naturlige looken vokser enormt denne høsten, og da er denne hårfrisyren fin å starte med.

Modellene har gått seg ferdig på catwalken og den kreative lederen gliser fra øre til øre. Håret satt – akkurat som planlagt.

– Om vi hadde stylet håret med romantiske krøller, hadde det blitt alt for mye. Jeg synes det skapte en fin balanse, sier han, og legger til at hår på catwalken sjelden legges godt merke til av mannen på gaten.

– Jeg vet som hårstylist at denne type look kommer til å bli en trend neste år, og det kommer nok til å syns offentlig etterhvert. Mange sier de ikke blir påvirket av trender når det kommer til både klær og hår, men man blir jo påvirket av det som skjer, avslutter Thorsen.