Det heter at man skal være tro til sin stil. Det har Diane Keaton vært de siste 40 årene. Det var kanskje rollen som Annie Hall i filmen under samme tittel som satte standarden tilbake i 1977. Noen hevder at Hall hentet inspirasjon fra Keaton. Andre mener det motsatte. Uansett ble den androgyne stilen kjennetegnet til Keaton etter filmrollen, som ga henne både karriere, en stil og en Oscar. Slips, khaki-bukser og vest formet Annie Hall, og det var dette alle ønsket å kopiere. Det var ikke alle som kledde antrekket like godt som Keaton selv, men Vogue laget en ny betegnelse i moteordboken, ”The Annie Hall-look” – og beskrev den som eklektisk og tidløs. At stilen fortsatt lever i sitt beste velgående, i 2016, beviser dette.

diane-keaton-gudfaren

Diane Keaton i Gudfaren, 1972.

MSGM, bukse, 2 899,-, YME

MSGM, bukse, 2 899,-, YME

by TiMo, Elegant Skirt, 1 199,-, by TiMo

by TiMo, Elegant Skirt, 1 199,-, by TiMo

Theory, Leenda Turtleneck, 1 800,-, SVEAN

Theory, Leenda Turtleneck, 1 800,-, SVEAN

Moe Oslo, Diagonal Knee Trousers, 2 399,-, YME

Moe Oslo, Diagonal Knee Trousers, 2 399,-, YME

Keatons ytre er feminint, passe androgynt – men bærer også preg av det tilfeldige. På mange måter kan det se ut som hun har tatt på seg plaggene som var mest tilgjengelig før hun gikk ut av ytterdøra, men på en eller annen måte fungerer de sammen, i alle fall på Keaton. Er det to ting man aldri ser henne uten, er det brilleglassene ytterst på nesetippen, og en hatt, som ofte gjør hele antrekket. Ulike brillemodeller og glass har gjennom en årrekke formet stilen til Keaton. På 70-tallet fikk hun de runde brillene til å se bedre ut enn på John Lennon. I dag faller brillevalget ofte på den ovale formen.

Keatons stil bærer preg av en tilfeldigheter.

Baum Und Pferdgarten, Sitara Skirt, 1 700,-, Kiman Woman

Baum Und Pferdgarten, Sitara Skirt, 1 700,-, Kiman Woman

Acne, Poliana JP Check Skirt, 4 000,-, SVEAN

Acne, Poliana JP Check Skirt, 4 000,-, SVEAN

Acne, Azuna Jacket, 6 000,-, SVEAN

Acne, Azuna Jacket, 6 000,-, SVEAN

ATP, Sun, 3 999,-, YME

ATP, Sun, 3 999,-, YME

Stjernen har nå fylt hele 70 år, og spiller fortsatt i sine humoristiske og romantiske filmer, og av og til i sine egne. Det er sjelden man ser skuespilleren uten høyhalset genser og med en herreinspirert blazer dandert over skuldrene – men det er akkurat dette som former henne til det stilikonet hun er blitt. Motepersonligheter og skuespillere som Alexa Chung, Leandra Medine og Cate Blanchett har tidligere uttalt at Keaton er deres ”all time” favorittikon, aller mest fordi hun holder på den androgyne uttrykksmåten, som ikke har forandret seg siden hun dukket opp på lerret i 1970. Hun spilte da sin første rolle i filmen ”Lovers and Other Strangers”.

Diane-keaton-hatt

Diane Keaton er kjent for sin androgyne klesstil.

Acne, Kerin, 5 700,-, SVEAN

Acne, Kerin, 5 700,-, SVEAN

Selected Femme, Waistcoat, 1 700,-, Cornelias Hus

Selected Femme, Waistcoat, 1 700,-, Cornelias Hus

Dagmar, Alida, 6 599,-, YME

Dagmar, Alida, 6 599,-, YME

Juvia, blazer, 2 800,-, Kiman Woman

Juvia, blazer, 2 800,-, Kiman Woman

Utenom skuespilleryrket har Keaton frontet L’Oreal som deres ansikt utad. ”We’re worth it”, spesielt som kvinner, som hun sier i et intervju med sminkegiganten. Tidligere i år frontet hun forsiden av Vanity Fairs Hollywood-nummer i ført sine egne klær, i forhold til de andre skuespillerne som var stylet. Hun bar et prikkete skjerf signert Ralph Lauren, og hatten var merket Keatons favoritt; Baron Hats. Moteredaktøren, Jessica Diehl, uttalte til Vanity Fair at det var liten vits i å kle noen som har en så finpusset stil som Diane Keaton.