Endelig skal goretex-jakken byttes ut til raffinerte tråder av ull og silke. Den sofistikerte huleboeren kryper ut fra sin stein og ut til selskapslivet. Skjorten er nystrøket, skoene pusset og slipset knytt etter kunstens regler. I en time eller to utøves et perfekt skuespill av etikette og anstendighet før det hele ender i fallit. Villmannen har våknet.

julebord-antrekk-dress-skjorte

Slips: Nick Bronson 799 ,-, Skopuss: Saphir 199 ,-, Børste: Saphir 199 ,-, Sko: Magnanni 2 800 ,- fra Follestad. Skjorte: 1 299,- fra Riccovero, Smell Bonbon: 229 ,- fra Cornelias Hus, Grooming: Crew krem 260,- og Crew Shave 249,- fra Adam & Eva. Parfyme: Hubo Boss, 465,- fra Kicks.

Saphir, Skopuss, 199,-, Follestad

Riccovero, New York, 1 200,-, Riccovero

Saphir, Børste, 199,-, Follestad

Crew, grooming cream, 260,-, Adam & Eva

Før festen: Endelig litt alenetid. De gamle platene er hentet frem for anledningen. En iskald øl på stuebordet. Lyden av Style Council har aldri følt så passende. Et sleipt smil til speilet. Det er nesten som han minner om vokalisten i bandet. Den nye dressjakken sitter perfekt. Noen enkle dansetrinn bort til strykejernet, så kan favorittdelen av kvelden starte: Forbredelsene. Skoene har han allerede pusset, men skjorten må fremdeles strykes. Dansen fortsetter. Tetè a tetè med et strykejern i hånden begynner kveldens forventninger å stige. Alenetiden er snart over.

 

Bestikk: Perdel 149,- Servietter: 199,. Stor tallerken: 369,- Medium tallerken: 249,-, Vinglass: 499 ,- fra Cornelias Hus, Julestjerne fra Floriss. Dress: Morris 6 999 ,-. Slips: Profumo 799 ,-, Tørkle: Produmo 399 ,- fra Follestad. Skjorte: 1 200 ,- fra Riccovero

Fredrik Bagger, Crisby Red glass, 499,-, Cornelias Hus

Profumo, Tørkle, 399,-, Follestad

Profumo, Slips, 799,-, Follestad

Morris, Frank Four Season, 6 999,-, Follestad

Middagen: Det ligger en drink å venter på han i baren. En ydmyk beklagelse til alle som har sittet å ventet. Alenetiden tok overhånd. Plate for plate, øl for øl. Skulle han bare holdt seg hjemme i finstasen foran platespilleren? Nei, et hyggelig gjensyn. Årets julebord med gamle barndomsvenner. En serie bamseklemmer ønsker han velkommen. Noen mer kjærlig enn andre. Det kan virke som om noen har tatt øldrikkingen mer seriøst enn skopussingen. En raskt overblikk på forsamlingen avslører gode kleskotymer i den innerste sirkelen. Tørklene er stappet nonchalant i brystlommene, slipsene knytt etter alle kunstens regler og buksene presset møysommelig. Et sofistikert skue. Om noen få timer kan vi begynne å oppføre oss som villmenn.

 

julebord-antrekk-frakk-oslo

Frakk: Oscar Jacobson 4 199,-, Slips: Profumo 799,-, Sko: Magnanni 2 400 ,-, Kortholder: Ralph Lauren 649,-, Tørkle: Hugo Boss 399 ,- fra Follestad. Glass: Fredrik Bagger 399,-, Lysestake: 129,- og Smell bonbon 229,- fra Corneilias Hus. Roser: 10 stk 159,- fra Floriss.

Magnianni, Charolcinta, 2 400,-, Follestad

Oscar Jacobson, Snyder, 4 199,-, Follestad

Ralph Lauren, Kortholder, 649,-, Follestad

Produmo, Slips, 799-, Follestad

Villmannen har våknet. For hver gaffel med saltet kjøtt, vekkes urmannen til live. Den skjeggete brølapen som en gang pleide å reise ut på ukjent farvann for å plyndre og voldta har tatt bolig i den velsydde dressen. Ren sprit skylles ned i ganen. Volumet på samtalen er satt til maks. En blanding av roping, snøvling og ufullstendige setninger kolliderer i luften med brak. Et øyblikk av edruelighet inntreffer. Lager vi for mye støy? Et kjapt blikk på resten av lokalet er ironisk nok betryggende: Allsang av trønderrock fra 90-tallet, slipset rundt hodet, fettflekker og konstant utestemme. Om noen få minutter skal forsamlingen forflytte seg videre til nye terrenger av utesteder, taxikøer og gatekjøkkener. Pass på.