Samme prosedyre. I år som i fjor. Den ensfargede og minimalistiske garderoben tar en velfortjent pause når julebordsesongen ringes inn. Paljetter, glitter og stiletthæler rotes fram fra bakerst i skapet. Men det er ikke det eneste som rotes fram fra fjoråret. Hvert år kommer forventningene sigende i stil med antrekket. Kvelden er evig ung.

 

julebordet-antrekk-kjole-oslo

BH: La Perla 2 475,-, Truse: La Perla 1 480,- fra Det Lille Under. Hårspray: Redken 279,- fra Adam & Eva. Parfyme: Prada Candy 1 100,- fra Kicks. Topp: Aphru Marna 1 800,- fra Aphru. Kjole: Rodebejer 3 300,- fra Svean. Glass: Fredrik Bagger 499,- fra Cornelias Hus.

La Perla, Undertøy, 2 475,-, Det Lille Under

Prada, Candy, 30ml, 570,-, Kicks

Prada, Candy, 30ml, 570,-, Kicks

Rodebejer, Monoco Decoupe, 3 300,-, Svean

Fredrik Bagger, Crisby Celebration glass, 499,-, Cornelias Hus

Kleskrise: Ingenting har blitt overlatt til tilfeldighetene. Beyoncé på høyt volum, et glass musserende på skrivebordet. Et ekstra speil er rasket frem for anledningen. Kanskje også et ekstra lag med sminke? Pudder, maskara og rouge ligger strødd utover badet. Håret krølles til store lokker. Hun spanderer på seg enda en dusj med favorittparfymen. I kveld, tenker hun, i det hun snubler over alle antrekksalternativene. Et øyeblikkelig angstanfall. Er dette riktig antrekk? I det hun er på vei ut døra legger hun merke til at den nyinnkjøpte strømpebuksa har revnet. Heldigvis har hun et ekstra par i vesken. Det lærte hun i fjor.

 

julebordet-antrekk-til-henne

Kjole: Dagmar 3 699,-, Veske: Sonia Rykiel 4 899,- fra YME. Marmorplate: 499,-, Vase: 99,-, Granbar: 59,-, Glass: Fredrik Bagger 499,-, Julekule: 39,- fra Cornelias Hus. Hvit julekule: 39,- fra Floriss. Sjokoladekake fra The Room.

Dagmar, Ava kjole, 3 699-, YME

Sonia Rykiel, Le Clou veske, 4 899,-, YME

Fredrik Bagger, Crisby Celebration glass, 499,-, Cornelias Hus

Cornelias Hus, julekuler, 199,-, Cornelias Hus

Julebordet: Det nærmer seg et år siden sist stiletthælene var på. Det preger gangen, i det hun ankommer julebordet. Er hun den eneste som føler seg litt brisen? Nei, to glass musserende før kjolen sitter riktig – slik er det for alle. Det lukter brent svor og en uangripelig lukt av forskjellige parfymer. Nærmest kolliderende. Det lukter julebord. Når det er tid for desserten har festen allerede tatt fatt for lenge siden. Årets nye hemmeligheter har blitt avslørt, kollegaene i hjørnet har muligens for godt arbeidsforhold. Fra toalettet vakler oversminkede kollegaer i turnus. Som en parade av klovner. Godt sminkepungen ligger igjen hjemme. Musikken er høyere, tempoet raskere. Forsiktig begynner hun å innta dansegulvet. Det er tid for å by på noen hjemmelagde bevegelser.

 

julebordet-antrekk-pels-kjole-oslo

Faux pels: Stine Goya 4 500,-, Veske: Atp 3 900,- fra Svean. Strømpebukse: Wolford 250,- fra Det Lille Under. Hårspray: 420,- fra Adam & Eva. Sko: 2 195,- fra Enzo Poli. Leppestift: Smashbox 180,- fra Kicks. Kjole: Aphru vibeke 2 000,- fra Aphru. aphru-vibeke-dress-2000

Enzo Poli, Pumps, 2 195,-, Enzo Poli

Stine Goya, Irna Fur Rose, 4 500-, Svean

Stine Goya, Balance Dress, 1 700-, Svean

ATP, Aiale veske, 3 900-, Svean

Kvelden er evig ung: Stiletthælene har for lengst havnet under bordet. Et par løsrevne slips kimtes i horisonten. Innøvde dansetrinn. Et par sleipe gnukk her og der. En Cosmopolitan har sjeldent smakt så godt. Den røde leppestiften sitter igjen på glasset. Dansegulvet er fullt. Stolene er tomme. Slager etter slager kommer ut fra høyttalerne. Foran henne står en rakrygget mann i striglet kostyme. Eller er det to av de? Hvor lenge har hun sett dobbelt egentlig? På tide å dra hjem. Hun stakker sine vaklende stylter mot nærmeste gatekjøkken som bambi på isen. Perfekt! En kebab og et ekstra par med strømpebukser.