Julemiddagen var perfekt. Mørnet pinnekjøtt, velstekt svor og medisterkaker som vekket kjære barndomsminner. Hele familien samlet. Naturlige vekslinger av samtaler mellom unge og gamle. Smil, latter og kjærlighet som bare kan oppstå mellom eget kjøtt og blod. Etter desserten var det tid for det etterlengtede gavedrysset. Det var oppgjørets time.

De kan umulig bomme i år. Jeg skrev både artikkelnummer, butikk og navnet til ekspeditrisen på ønskelisten.
Datter (13).

Ønskelisten

Sneakers: Adidas Y3, 3 499,- fra YME. Veske: J.W Anderson 8 299,- fra YME. Goggles: Oakley 2 180,- fra Krogh Optikk. Giftering: Gull 1 950,- fra Gullsmed Heyerdahl. Halskjede: Diamant 36 080,- fra Gullsmed Heyerdahl. Lakris: 499,- fra Floriss. Bok: "Secret Paris" 299,- fra Tanum. Konfekt: 249,- fra Lindt. Julepynt: Kuler 199,- og julestjerne 249,- fra Cornelias Hus. Parfyme: Marc Jacobs, 525,- fra Kicks.

Oakley, Flight deck, 2 180,-, Krogh Optikk

Jon Glez, Secret Paris, 299,-, Tanum

Adidas Y3, sko, 3 499,-, YME

Gullsmed heyerdahl, gifteringer, 1 950,-, Gullesmed Heyerdahl

Er det virkelig konturene av en giftering jeg ser der? Noen har forstått at «snill samboer» egentlig betyr snill ektemann.
Mor (39)

Gavedrysset

Overdel: Kari Traa 1 500,- fra Kari Traa. Sko: Napoli 1 800,- fra Riccovero. Sokker: 119,- fra Timberland. Øredobber: 625,- fra Gullesmed Heyerdahl. Solbriller: Oakley 1 485,- fra Krogh Optikk. Undertøy: 250,- fra Det Lille Under. Ansiktskrem: Clarins 185,- fra Kicks. Bøker: "Berit Nordstrand, 12 uker" 199,- og "Listelykke" 299,- fra Tanum

Oakley, Flak, 1 485,-, Krogh Optikk

Kari Traa, overdel, 1 500,-, Kari Traa

Timberland, sokker, 119,-, Timberland

Gullsmed heyerdahl, øredobber, 635,-, Gullesmed Heyerdahl

I esken lå det et par øredobber. Ikke like romantisk som gifteringer!
Mor (39)

Ønskelisten var klar og tydelig. Svarte sko, assortert lakris, en ektemann, goggles som matcher skijakken. Her var det mye som ikke stemte med forventningene. Sokker? Den funksjonelle gaven lever en mytisk tilværelse under juletreet hvert år, men er sokkene noen gang på ønskelisten? Slankebøker til en som ønsker seg lakris, eller kvisekrem til tenåringen? Funksjonelle gaver er sjeldent en vinner.

Slankebok? Seriøst?
Datter (17)