Endelig juleferie? Tenning av julegraner, totalrenovering av hjemmets innredning, en lang liste av gaver som skal kjøpes inn. Nye påminnelser om julelunsjer, julebord og andre festiviteter tikker inn på kalenderen. All tid utenfor hjemmet oppleves som en evig-lang pendling mellom fester og selskap. Når man endelig kommer hjem er det fullt hus av fjerne og nære slektninger. Noen ganger er det lov til å ta seg en liten ferie fra juleferien.

julefeiring-ferie

Tøfler: Boyy 7 999,- fra YME . Hodepinetabletter: Paracaet Duo 65,- fra Vitus Apotek. Briller: Marc Jacobs 1 974,- fra Krogh Optikk. Sjokolade: Jordbærkrem 59,-, Melkekuler 59,- og Marc De Chamoagne 179,- fra Lindt. Hudkrem: Clinique 290,-, og Bioterm giftbox 445,- fra Kicks. Ansiktkrem: Estèe Lauder 345,- fra Kicks. Morgenkåpe: 1 970,-, Pysj: 2 620,-, Kimono: 2 700,- fra Det Lille Under. Bok: Dagen derpå 99,- fra Tanum. Pledd: 2 999,- fra Cornelias Hus

Chiara, pysj, 2 620,-, Det Lille Under

Gattina, kimono, 2 700,-, Det Lille Under

Pluto, morgenkåpe, 1 970,-, Det Lille Under

Boyy, loafers, 7 999,-, YME

Dagen derpå

Du er tørr i munnen. Den evinnelige gleden du hadde for høytiden er borte. Gårsdagens julebord kommer sakte men sikkert tilbake til deg. Det ligger noe halvspist på nattbordet. Det begynner å demre. Ålete dansetrinn, skåling og utestemme. Danset du virkelig tetè a tetè med sjefen?

Det er ikke en gang noe poeng å prøve å komme seg til familieselskapet. Bare tanken på ribbe, sylte eller medisterkaker fremprovoserer brekninger – sannsynligvis vil middagen komme i retur. I dag er det bare å gjøre èn ting – ta ferie fra jula. Kjolen fra gårsdagens julebord byttes ut med morgenkåpen. Stilettene byttes ut med tøfler. Sminke byttes ut med ansiktsmaske. Kryp inn under teppet og bli der resten av dagen – snart er det et nytt julebord.

 

Treningsbukse: Nike, Gyakusou 1 299,-, Windbreaker: Nike, Gyakusou 1 599,-, Treningsjakke: Nike, Gyakusou 2 199,- fra YME. Kortstokk: 49,-, Bøker: "Tiredness Cure" 179,-, "Ikke vær slem mote deg selv" 379,-, "Yoga - en livsstil" 329,- fra Tanum. Snøkrystaller 129,- fra Cornelias Hus. Sjokoladekuler: 259,- fra Lindt. Ansiktskrem: Clinique 255,- fra Kicks.

Nike, Gyakusou dry tighs, 1 299,-, YME

Nike, Gyakusou zip off jakke, 2 199,-, YME

Maya Fiennes,Yoga - en livsstil, 329,-, Tanum

Nike, Gyakusou windbreaker, 1 599,-, YME

Nike, Gyakusou windbreaker, 1 599,-, YME

På flukt fra familien.

Ungdomsrommet har stått urørt siden du forlot det i 2003. Det føles mindre enn du husker. Huset er overfylt av mennesker. Hvor enn du går, stiller en slektning de samme spørsmålene som i fjor. Du svarer det samme som i fjor. Ingen merker at du tar deg en pause fra selskapelighetene en drøy time.

For en liten stund er det nok prat om perfekt ribbesvor, ønskelister og familieminner. Lås deg inne på ungdomsrommet og ta fram boka du hadde planlagt å bruke juleferien på. Rask med deg joggeskoene og legg ut på en tur på glattisen. Skulk brettspill med familien til fordel for en kabal med deg selv. Ta på deg øretelefonene og klikk deg inn på «The Crown». Snart er du klar for julen igjen.

 

Støvler: Timberland 1 999,-, Boblevest: 1 599,-, Parkas: 3 699,-, Sokker: 119,-, Pelslue: 399,-, Skjorte: 899,- fra Timberland. Bøker: "Hel Ved" 199,-, "Fjellhytter" 399,- og "150 best cottage and cabin ideas" 298,- fra Tanum. Spill: Ludo 149,- og Yatzi 69,- fra Tanum.

Timberland, Boots, 1 999,-, Timberland

Timberland, Head down vest, 1 599,-, Timberland

Yatzi, 69,-, Tanum

Kari Traa, superundertøy, 1 300,-, Kari Traa

Duggfrisk

Du våkner opp frisk og uthvilt. Lukten av hytta. En hel uke sammen med din utkårede i ro og mak. Påtvungede juletradisjoner i det fjerne. En liten ferie fra jaget etter jul. Nå kan den bare komme.