Nyttårsaften. Den magiske kvelden som inviterer til et nytt år med nye muligheter. Likevel ender den opp i samme gamle tralt: En evig lang middag med venner hvis samtale allerede er brukt opp, kanskje noen slektninger du allerede har tilbrakt dine siste to uker sammen med? Forventningene i rommet påtagelig. Alltid en nerve, alltid en viss form for uvitenhet – for hvor kvelden bærer videre. Kjenner du igjen noen av disse?

 

Jetsetteren (35). Slørete sosial bakgrunn, sivilstatus og arbeidsstatus. Ung voksen på farten. Alltid med. Aldri penger. For jetsetteren synes livet å fremstå som en evig dagdrøm. Den redigerte virkeligheten han gledelig deler på sosiale medier er så vel kuratert at det går over hodet på de fleste. Dykking på Cayman Islands, et rustikt måltid i Katmandu, hestekurs i Bolivia. I år klarte han å lure med seg kompisene til Paris for å feire det nye året. Den verdensvandte sosiale klatreren er alltid på jakt etter noe nytt. Valget i klesveien gjenspeiler den vågale personligheten. Smokingen er splitter ny, sløyfen er rød. En svart sløyfe ville jo vært det samme som å feire hjemme i Oslo.

Smoking antrekk: Morris Tuxedo 7 000,-, Sløyfe: Profumo 399,-, Skjorte: Eton, 1 499,- fra Follestad. Brun sløyfe: 399,-, Skjorte: 1923, 1 799,- fra Follestad. Klokke: Omega, 155 400,- fra Urmaker Bjerke. Sko: Napoli 1 800,- fra Riccovero. Eifeltårn: 349,- fra Cornelias Hus. Roser: 159,- fra Floriss. Bok: "Icons Of Mens Style", 179,- fra Tanum.

Morris, Peaked tuxedo, 7 000,-, Follestad

1923, skjorte, 1 799,-, Follestad

Omega, Seamaster, 155 400,-, Urmaker Bjerke

Josh Sims, Icons of men`s style, 179,-, Tanum


Familiefar (55).
I Villaveien feires det fremdeles jul. Et ekstra aggregat er kjøpt inn – alle lyspærene fremdeles i takt. Nyttårsaften skal nødig ødelegge for julefeiringen. Godt mulig at det er et nytt år, men det er fremdeles jul. Julen varer som kjent til påske. Julevisene kjennes fremdeles like relevante i det han heller mer gløgg i Champagne-glasset. I en ellers tilbaketrukken og rolig tilværelse synes familiefaren å ha et anarkistisk forhold til høytider. Gløgg med vodka og ulovlige raketter fra Sverige. Naboklager blir regelrett sendt i retur. Dette er familiefarens dag. Nok en gang lyser det opp i Villaveien. Pass deg, vernebrillene er på.

Dress: Tiger of Sweden, 5 999,-, Skjorte (i dressjakken): Tiger of Sweden, 1 299,- fra Follestad. Slips: Hugo Boss, 799,-, Skjorte: Morris 1 799,-, Sko: Magnanni, 2 899,- fra Follestad. Klokke: Timberland 1 199,- fra Timberland.

Tiger of Sweden, dress, 5 999,-, Follestad

Timberland, klokke, 1 199,-, Timberland

Morris, skjorte, 1 799,-, Follestad

Magnanni, sko, 2 899,-, Follestad

 

Gentlemannen (evig ung). Lavt utdannet. Sosial elite. Har for lengst gått gjennom alle invitasjonene for i år. Som alltid kan han velge fra øverste hylle. Nyttårsaften hos naboene, båtforeningen eller ”Det Norske Selskab”? Ingen av delene. I år som i fjor går festen hos den enslige tanten som han har utviklet et usedvanlig godt forhold til i de seneste årene. Her kan de begge skravle løst og fast uten avbrytelser fra vulgære barne- og familiehensyn. Noen siste rettelser på sløyfen. Skikkelsen i speilet minner skremmende på en tidløs James Bond. Konfektesken på bordet ligger som en påminnelse om en karriere basert på sosiale krumspring. Paris, Moskva og Istanbul. Nå fortsetter veien videre opp fra kjellerleiligheten og til stuen. Tante er alltid nøye på tiden.

feiring-nyttårsaften

Smoking: Hugo Boss, 6 299,-, Skjorte: Eton, 1 499,-, Sløyfe: 399,-, Sko: Magnanni, 2 899,- fra Follestad. Hvite roser: 159,- fra Floriss. Konfekt: 299,- fra Lindt. Bøker: "The gentlemans handbook" 179,- og "Manmade" 298,- fra Tanum.

Hugo Boss, smoking, 6 299,-, Follestad

Lindt, Champ Elysees, 299,-, Lindt

Alfred Tong, The Genleman's Handbook, 179,-, Tanum

Fredrik Bagger, Crisby Celebration glass, 499,-, Cornelias Hus