Steve Reich er en pioner innenfor minimalistisk, klassisk musikk. Foto: Carolyn Cole for Los Angeles Times. (Getty Images)

I perioden 1974-1976 skrev Steve Reich (1936-) et av sine største verker: «Music for 18 Musicians». Verket speiler den minimalistiske stilen med en blanding av pulsering og repetitive rytmiske og melodiske mønstre i samklang med en enkel harmonikk. Med inspirasjon fra ghanesisk og balinesisk musikk, har verket den effekt at det kan trekke utøverne, så vel som publikum, inn i en drømmeliknende tilstand.

Som et utspring fra Oslo Sinfoniettas store oppsetning av verket på Øyafestivalen 2016, har studenter ved Norges musikkhøgskole valgt å sette opp verket selv – men denne gang i en noe annerledes kontekst. Kunstnernes restaurant Blom kan beskrives som et spennende, intimt og flyktig rom, som en del av en ellers moderne og travel atmosfære på Paleet. Verket blir sjelden fremført akustisk og kanskje enda sjeldnere i et rom som likner på dette. 18 musikerne vil stå tett i en innrammet, sentrert del av rommet, der publikum fritt kan vandre 360 grader rundt scenen.

Restaurant Blom var et populært sted for kunstnere, diktere og bohemer. Dette bildet er fra 1960 Foto: Oslo Museum

Fra kl. 14:00 til 15:00 holdes en workshop for barn i alderen 8-12år, der de får ta del i og oppleve noen av de grunnleggende elementene i verket. Les mer om barnas workshop her

Kl. 19:00 fremføres verket i sin helhet. Les mer på arrangementets facebookside

 

Arrangementet er gratis men det er begrenset med plasser (ca. 150) og førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

 

Her kan du få et innblikk i hva som venter deg om du tar turen: