Mona Jensen (42) er grunderen bak motesuksessen Tom Wood. Det norske merket gikk fra 0-40 butikker da de lanserte sin første smykkekolleksjon i 2013, og regnes som en suksesshistorie i norsk moteindustri. Om en måned debuterer Tom Wood på catwalken under Oslo Runway i et samarbeid med en verdenskjent sjefsdesigner. Som motegrunder og produktutvikler følger Mona Jensen internasjonale trender med lupe.

Jeg tror 2017 kommer til å bli blandet drops. Flere aktører i bransjen kommer til å få utfordringer med hastigheten i motebildet.

2016 har vært et spennende år for det Oslo-baserte merket. Mona Jensen og hennes mann, Morten Isaksen opplevde en fantastisk vekst i utlandet. Barneys i USA, Dover Street Market i Tokyo og Selfridges i London er krysset av på listen.

Fjoråret bød ikke bare på gode salgstall, nye ringer og spennende samarbeid. Jensen trekker frem endringene i den store motebransjen, der det er økonomiske nedturer, sjefsdesignere som går av store motehus og om andre spådommer man bør frykte. Jensen er likevel optimistisk.

På grunnlag av alt som skjer, tvinger dette frem nye tanker og nye måter å gjøre ting på, noe jeg personlig mener er på tide. Jeg håper vi snart ser smartere løsninger, mindre sløsing og en bransje som jobber for kvalitet og ikke kvantitet i fremtiden.

Jeg tror 2017 kommer til å bli blandet drops. Flere aktører i bransjen kommer til å få utfordringer med hastigheten i motebildet. Andre dukker under fordi de ikke lever opp til de store forventningene som finnes der ute. Samtidig kommer vi til å se nye merkevarer, nye butikk-konsepter og nye typer allianser som tenker annerledes, og som kan bygge alt fra start i dagens samfunn. Det nye året blir tøft, men gøy, fortsetter Jensen.

For kort tid siden ble det annonsert av Tom Wood er en av nykommerne under Oslo Runway, som går av stabelen den 7. februar. Jensen, som for noen få år tilbake lanserte Tom Wood som et rent smykkemerke, har sakte med sikkert lagt planer for en større kleskolleksjon. Nå har de bestemt seg for å vise den frem i offentligheten.

I høst har vi jobbet sammen med Sam Frenzel, som tidligere har vært sjefsdesigner i Giambattista Valli og som designet SS17-kolleksjonen til Alexander Wang. Å få lære av en med internasjonal erfaring på toppnivå har vært utrolig givende, forteller hun.

Hvilke trender tror du mest på i 2017?
Street, sport og denim kommer til å stå sterkt i 2017, som i fjor, avslutter Jensen.

Tom Wood, Wood shirt, 1 199,-, YME

Tom Wood, Wushu skirt , 1 799,-, YME

Tom Wood, Moss jumper , 1 499,-, YME