Matias Kiil Halvorsen (21), student ved Kunstakademiet

Hva har du gledet deg til å se i dag, og hvorfor?

Anne Karine Thorbjørnsen, fordi jeg føler hun er en av dem som bryter med ”the Norwegian basic core.” Jeg likte veldig godt det jeg så på catwalken i dag!

Hva mener du skal til for å hevde seg som designer i Norge?

Jeg har troen på at man skal få gjøre det man har lyst til, og prøve å bryte med allerede eksisterende normer. Vi trenger at noen er litt uredde, og ikke gjør som kulturministeren mener, som er å tenke for mye på markedet. Individualitet varer lengst.

Hva kunne du tenke deg å se mer av i norsk mote?

Jeg vil gjerne se mer farger og litt større ting. Gjerne baggy jeans.

Hva har du på deg i dag?

I dag har jeg på meg HAiK, Our Legacy, Rebook, og en genser jeg kjøpte på et loppemarked.

 

Bilde av kristoffer lundin

Kristoffer Lundin (24), jobber for HAiK

Hva har du gledet deg til å se i dag, og hvorfor?

Jeg har gledet meg til å se Anne Karine Thorbjørnsen. Forrige kolleksjon var veldig fin, og hun har vist en veldig særskilt stil. Hun leverer en helt egen pakke, og derfor var det gøy å se at hun nailet det i dag.

Hva mener du skal til for å hevde seg som designer i Norge?

Først og fremst må man må være dyktig i faget sitt. Vi er veldig heldige som har et lite miljø i Oslo, så det er ikke nødvendigvis alltid at det er pengene som bestemmer. Som designer kan man komme langt med et kult konsept.

Hva kunne du tenke deg å se mer av i norsk mote?

Kanskje herreklær?

Hva har du på deg i dag?

I dag har jeg på meg Harald pre-HAiK, HAiK, og litt Gucci.

 

Elise By Olsen (17), redaktør Recens Paper

Hva har du gledet deg til å se i dag, og hvorfor?

Jeg gledet meg  veldig til å se Anne Karine Thorbjørnsen. Hun er designeren jeg har størst forventninger til- og som jeg ser opp til som person og designer.

Admir Batlak er alltid spennende, og jeg har sett frem til Elisabeth Stray Pedersen. Ullkvalitetene hennes og historien til merket er en fin måte å fremme lokal mote og produksjon på. Til slutt er jeg spent på Madeleine Holt x Aùma samarbeidet.

Hva mener du skal til for å hevde seg som designer i Norge?

Det har blitt lettere for designere å hevde seg i Norge, da motescenen har utviklet seg veldig positivt de siste sesongene. Jeg har ikke vært i Stockholm eller København i år, fordi jeg mener at det skjer så mye kult her i Oslo.

Norsk design redefinerer seg selv, og vi har endelig noe man kan karakterisere som vårt eget. Oslo Runway har vært utrolig flinke til å promotere norske designere, både lokalt og internasjonalt.

Hva kunne du tenke deg å se mer av i norsk mote?

Jeg ønsker å se flere unge designstudenter. Jeg håper vi kan få til et initiativ som plukker opp dyktige studenter etter endt skolegang og hjelper dem ut i bransjen.

Hva har du på deg i dag?

Jeg har på meg et skjørt fra J.W. Anderson, en t-shirt fra Soulland, en secondhand veske fra Tokyo, og en hatt fra Anne Karine Thorbjørnsen.

 

Maja Hattvang (26), tekststudent, skribent, og blogger.

Hva har du gledet deg til å se i dag, og hvorfor?

I dag har jeg gledet meg til å se Anne Karine Thorbjørnsen og Elisabeth Stray Pedersen. Jeg synes begge designerne er flinke til å komme opp med spennende kolleksjoner.

Cathrine Hammel er også en jeg har sett frem til å se, som jeg føler er en litt mer solid og etablert merkevare med stadig vekst.

Hva mener du skal til for å hevde seg som designer i Norge?

Det er nok å lykkes med kombinasjonen å gjøre spennende ting som føles nye, men som samtidig er salgbare og kan brukes utenfor catwalken.

Hva kunne du tenke deg å se mer av i norsk mote?

Jeg vil se mer av det vi har nå! Jeg er ganske trygg på at vi utvikler oss i riktig retning, og at norsk mote bare kommer til å bli sterkere.

Hva har du på deg i dag?

Jeg har på meg en håndmalt hettegenser fra Bror August, som jeg nettopp har vasket for første gang. Jeg var veldig redd det skulle skje noe med den, men det gikk heldigvis bra på håndvask. Ellers har jeg på meg en Filippa K sigarette bukse, noen artige sokker fra Steen&Strøm, Bimba Yola ankel boots, og en pelskåpe jeg arvet av mormor.

 

Lasse Fløde (28), fotograf

Hva har du gledet deg til å se i dag, og hvorfor?

Admir Batlak, for han lager alltid fantastiske show med flotte kolleksjoner. Jeg var en del av juryen i Bik Bok Awards i fjor, og synes det var gøy å se vinneren, Anne Karine Thorbjørnsen, utvikle seg og å vise sin første kolleksjon på Oslo Runway.

For meg som fotograf er det viktig å få med seg hva som beveger seg i motebildet, og hva jeg har å forholde meg til i jobben min. Jeg skal prøve å få med meg så mange show som mulig.

Hva mener du skal til for å hevde seg som designer i Norge?

Det å tørre å utfordre det litt trauste og treige. Norge har jo vært kjent for å henge litt etter, og vi må satse litt mer på det visuelle.

Hva kunne du tenke deg å se mer av i norsk mote?

Jeg synes det er veldig gøy å bli utfordret, og kunne personlig tenke meg å se mer herremote. Det er absolutt et marked for herreklær, og det er fint å få noe som man kan relatere seg til. I tillegg vil jeg gjerne se mer runway kolleksjoner, og ikke bare se designere som safer på ready to wear.

Hva har du på deg i dag?

Det spørsmålet har jeg faktisk aldri fått før. Jeg har på meg sko fra Reebook, bukse fra COS, frakk  fra Ami, og et skjerf fra Avenue.

 

Holzweiler, Convince skirt, 2 499,-, YME

Holzweiler, Convince skirt, 2 499,-, YME

Cathrine Hammel, Demi Shawl cardigan, 2 999,-, Cornelias Hus

Cathrine Hammel, Demi Shawl cardigan, 2 999,-, Cornelias Hus

Cathrine Hammel, V-neck, 3 299,-, Cornelias Hus

Cathrine Hammel, V-neck, 3 299,-, Cornelias Hus

by TiMo, bluse blå, 1 499,-, by TiMo

by TiMo, bluse blå, 1 499,-, by TiMo