Enten du liker purk eller skurk, så bør du komme innom Tanum denne helgen. Det er Krimfestival i Oslo igjen, den sjette i rekken. Tidspunktet kunne knapt vært bedre: Det er Mammutsalg, og mandag 20. mars klokken 2230 kommer Jo Nesbø til Tanum for å verdenslansere sin siste bok om Harry Hole; «Tørst». Men først er det altså Krimfestival. Her er denne ukes krimkafeer:

Torsdag 9. mars, klokken 16:00

Fredrik Wandrup, journalist og forfatter av blant annet «Svart poker», leder samtalen i den første krimkafeen. Vil han kjøre på med krimquiz eller blir det en avvæpnende samtale? Disse tre forfatterne er med:

Margie Orford, aktuell med "Blodroser"

Stefan Ahnhem, aktuell med "Atten grader minus"

Anders de la Motte, forfatter av blant annet "Ultimatum"

Fredag 10. mars, klokken 16:00

Nils Nordberg skal lede den andre krimkafeen. Som Radioteaterets kanskje største kriminstruktør – og vinner av Rivertonprisens Ærespris – er det bare å møte opp for spennende samtaler. Han har besøk av følgende forfattere:

John Hart, aktuell med "Syndens forlatelse"

Peter Swanson, aktuell med "Den tikkende kvinnen"

Martin Österdahl, aktuell med "Be aldri om nåde"

Lørdag 11. mars, klokken 14:30

En av de helt store krimforfatterne, Gunnar Staalesen, kommer for å lede den siste krimkafeen. Varg Veum blir hjemme denne dagen, men vi antar at samtalen blir kriminelt spennende i samtale med følgende forfattere:

Eystein Hanssen, aktuell med "Jaget"

Jørgen Jæger, aktuell med "Fortielsen"

Unni Lindell, aktuell med "Jeg vet hvor du bor"

Resten av programmet for Krimfestivalen finner du her.