Foto: Stephen Butkus

-De som har fulgt oss en stund vet at M.A.M.B. står for Me & My Brothers. Vi startet som klesagentur, brødrene mine og jeg. Etterhvert som vi vokste kom det nye folk til som også ble en del av familien. I 2014 bestemte vi oss for å lansere en sneakers-kolleksjon under eget brand. Nå, tre år senere, er vi et fullverdig klesmerke med ready-to-wear og sko i fokus, sier David.

Den utvidede familien bak M.A.M.B. består av Silje Gullowna på PR, og Karoline Hoel på design. De snakker i munnen på hverandre. Er samkjørt. Forklarer at de som et lite team ofte jobber på tvers av roller. De er søstrene til David som ikke egentlig er søstre. En trio med en lidenskap for løse plagg og kritthvite sneakers.

Så sparket Olav Stubberud inn døren på showrommet.

 

 

Foto: Olav Stubberud

Jeg er han duden som er heldig nok til å få gjøre det jeg vil i M.A.M.B.-familien. Jeg liker tanken på å utfordre flatene bildene mine blir vist på. Gjennom denne collaben føler jeg vi gjør nettopp det.
Olav Stubberud

Foto: Olav Stubberud

Han er fotografen alle vet hvem er. Han som har turnert med Justin Bieber og Kygo. Den unge fyren fra Rykkin som etablerte aliaset basic. ut ifra Facebook-album med samme navn. Han kalte alle samlealbum med fotografier tatt med engangskameraer for nettopp det. basic.

I 2014 hadde han en utstilling hvor merkevaren basic. ble et faktum. Bildene var basert på Olav’s egne omgivelser. En portrettering av hangouts, sammensetninger av folk og subkulturer fri for fordommer og overflødige tanker.

Foto: Stephen Butkus

– Alle tankene mine er samlet inn under konseptet Basic.. Foto, mote, kunst. basic. x M.A.M.B. er en videreutvikling av utstillingen. Et nytt uttak og en fusjon mellom foto og streetwear. Passform, stofflighet og ubegrensede muligheter er premissene lagt til grunn.

Olav er den kreative hjernen bak samarbeidet. M.A.M.B. er pennen og ansvarlig for håndverket. Print-teknikker har spesielt vært viktig i denne prosessen. At fotoet spiller på lag med plaggets kvalitet. Med unntak av noen skinn-pieces produseres alt M.A.M.B. gjør i Europa, inkludert metervarer. David mener det er viktig å kjenne fabrikkene godt, og ta en aktiv rolle når det kommer til valg av leverandører.

Foto: Olav Stubberud

– Vi er et brand som henter all inspirasjon fra Oslo. Oslo for oss er full av kjærlighet, intim, komfortabel og passe stor. Vi er igår, idag og imorgen. Vi heier på kreative mennesker rundt oss, og ser på Olav som en del av familien. Collaben med Olav utgjør fire t-shirts og to sweats vi er skikkelig stolte av, avslutter David.