Tropiske vibber og freshe farger til strandbagen. Solkrem fra Vichy/Vitus Apotek - Selvbruning fra La Roche-Posay/Vitus Apotek - Bok "Cabins" fra Cornelias Hus - Aftersun fra Cosmica/Vitus Apotek - Solbriller fra Dior/Krogh Optikk - Mattifying Setting Spray fra Cover Fx/Kicks - Mascara fra YSL/Kicks - Kjole fra Cathrine Hammel/Cornelias Hus - Badedrakt fra Stine Goya/SVEAN - Solkrem fra La Roche-Posay/Vitus Apotek

Husk solkrem før avreise

Tanken på blått hav og skyfri himmel gjør dagene på jobb kortene, og lysten på den ultimate feriegarderoben pakket ned i en koffert gjør at det kribler i magen. Endelig. Snart er det sommerferie. Med få uker igjen til fellesferien er det på tide å snakke planlegging. Og solkrem.

Før du beveger deg ut i sommerens solstråler er det masse å huske på for hele familien. I tillegg til pass, niste til turen, logistikk rundt vanning av blomster, klær til alle slags vær, og innhenting av post er også huden noe som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Jepp, vi snakker selvfølgelig om solkrem. Faktisk anbefaler hudeksperter at solfaktor bør være en del av din daglige rutine hele året, og da selvfølgelig spesielt på sommerhalvåret. Faktor bør påføres minimum 30 minutter før du skal ut i solen. Dette visste du kanskje fra før, men visste du også at det anbefales at du kjøper solkrem før du reiser på ferie fremfor i utlandet?

Ekspertenes tipser: Kjøp solkrem før du reiser på ferie. Sommerparadiset har kanskje ikke like strenge regler for hva som er tillatt av kjemikalier og allergifremkallende ingredienser som her i Norge – eller like gode rutiner på å sjekke om regelverket blir fulgt. Men dersom du kjøper solkrem på et norsk apotek, kan du være sikker på at innholdet er grundig undersøkt og kontrollert før produktet får plass i butikkhylla.

 

«Det er viktig at solkremen beskytter mot både UVA og UVB-stråler. Tradisjonelt har solfaktoren hovedsakelig beskyttet mot UVB-stråler, men nå vet vi at UVA-strålene også kan øke faren for å utvikle hudkreft. Alle solkremene på Vitusapotekene har UVA-beskyttelse på minimum 1/3 av solfaktoren, i tråd med EU-kommisjonens retningslinjer. Vil du sjekke ut om en solkrem også beskytter mot UVA-stråler, kan du se etter et UVA-symbol med en ring rundt på emballasjen.» – Vitus Apotek

 

Løpetights fra Nikelab Gyakusou/YME - sneakers Adidas - solkrem Cliniderm/Vitus Apotek - Bok "Ren Juice" fra Tanum - Skrubb fra REN/Vitus Apotek - Drikkeflaske S'well/Cornelias Hus - BH Calvin Klein/Det Lille Under - Faktor-stick fra La Roche-Posay/Vitus Apotek

Aktiv sommer

Det er ikke bare på stranda du kan bli solbrent. La solkrem bli en naturlig del av utendørstreningen sammen med en god caps og solbriller.

Velg en krem som er vannfast, og gjerne også resistent mot svette.. Det finnes også solkremer som er spesielt utviklet for å bruke under trening, som absorberes raskt og er ekstra vann- og svetteresistent. Har du små hjemme kan du også stjele litt solkrem av barna. Solkremer beregnet til barn har ekstra høy faktor og er gjerne beregnet til å tåle masse bading og herjing. Generelt er det smart å bruke en høyere solfaktor enn det du vanligvis gjør.

En velsittende caps vil også gi deg god beskyttelse. Også kvinner kan nemlig bli solbrent i hodebunnen om de ikke passer på. Det ømfintlige øyepartiet bør beskyttes med solbriller beregnet til trening. 90% av hudens aldringstegn skyldes nemlig solstrålene, og det er ofte rundt øynene rynkene viser seg først. Til resten av ansiktet er det greit å huske på at du ikke trenger å bruke fuktighetskrem først, om du har en god solkrem tilpasset ansiktshud. Den vil gi deg nok pleie og fuktighet, og sitte bedre om den smøres på ren, naken hud.

Invester også i en god skrubb til kroppen. For hva er vel bedre enn nydusjet, silkemyk, og frisk hud etter dagens treningsøkt?

Solkrem fra La Roche-Posay, vitaminer fra Nyco / Vitus Apotek - Bøker, fargestifter, Spinner, matboks, Mikkel Rev bamse fra Tanum

Feriebarn i solen

Barn trenger som kjent høyere faktor enn voksne. Det er viktig smøre ungene ofte og rikelig. De løper rundt på stranda, bader og svetter, og da slites det beskyttende laget fort av. Vær nøye med å gi dem en ekstra omgang med solkrem ca. én gang i timen. Og husk at riktig mengde er like viktig, det skal være en hel barnehåndfull til en hel barnekropp.

«Reise og ferie med hele familien er kvalitetstid for alle. Dessverre er ikke ferie noen hindring for sykdommer og plager. Reiser du med små barn kan det være lurt å sette sammen et litt annerledes ferieapotek enn dersom reisefølget bare består av voksne. Vær forberedt på «alle tenkelige» situasjoner og ta heller med litt for mye enn for lite. Kom gjerne innom oss for en prat om både solfaktor og reisetips til barn.» – Vitus Apotek

Sjekkliste for reise med barn:

Middel mot reisesyke (akupressurbånd eller tabletter)
Middel mot dehydrering
Middel mot feber
Termometer
Kjølende middel (til forbrenning og stikk/bitt som klør)
Plaster (husk «riktig» motiv, og både vannfaste og mer pustende plaster)
Sårrens/sårvask
Saltvannsdråper
Nesesuger
Medisinsk kull til visse forgiftninger
Al-around kremer
Solkrem
Solbriller og klær med solbeskyttelse
Badebleier

 

Lidea, Badedrakt, 1 170,-, Det Lille Under

Lidea, Badedrakt, 1 170,-, Det Lille Under

Céline, Solbriller, 3 443,-, Krogh Optikk

Céline, Solbriller, 3 443,-, Krogh Optikk

Enzo Poli, Limoges espadrillos, 1 995,-, Enzo Poli

Enzo Poli, Limoges espadrillos, 1 995,-, Enzo Poli