Kjede fra Pandora - Bøker fra Tanum - Briller fra Krogh Optikk/Oliver Peoples - Kjole fra Cornelias Hus/Selected Femme - Kåpe fra Riccovero - Parfyme fra Kicks/Armani - Base Coat Abricot fra Kicks/Dior - Leppestift fra Kicks/Clinique - Loafers fra Enzo Poli

13-trikken & en perfekt hverdagskjole

Hverdagen er i gang for de fleste av oss, og temperaturen i luften synker i takt med antall kaffekopper som går ned i løpet av en arbeidsdag. Solbrun hud og saktefilm-modus om morgenen er et tilbakelagt kapittel, uten at det setter en demper på humøret. Høstkolleksjonene har jo tross alt gjort sitt etterlengtede inntog.

Morgenkaffen inntas på trikken med ørepropper godt plassert i øret og en av høstens boknyheter klistret til øynene. Du fikk heldigvis sitteplass. På veien tikker det inn påminnelser om møter, lunsjavtaler, gjøremål og handlelister. Husket du egentlig å ta med gummistøvler da du leverte i barnehagen idag? Hvorfor stopper trikken så lenge? Hva skal lages til middag idag? I vesken, som forøvrig er ny, har du lagt et par pumps. På føttene har du loafers. Bare legger er fremdeles innafor, men da du kjøpte kjolen tenkte du at den også passer utmerket sammen med en tynn, svart strømpebukse. Kjolen kan dresses opp og ned, og kombineres med en tykk ullgenser eller en stram trench coat. Fornøyd ser du ut av vinduet mens Oslo suser forbi.

 

Å velge et klassisk snitt er enkelt. Å finne det uventede i form av mønster og kombinasjoner er prikken over i'en. Et jobbantrekk trenger absolutt ikke å være kjedelig, det gjelder bare å tørre og la detaljene få en egen stemme.

Mascara og øyeskygge fra Kicks - Sko fra YME/Diemme - antrekk fra SVEAN/Rodebjer - Genser fra Kiman Woman/Baum und Pferdgarten - Kimonojakke fra byTimo - Ansiktsmasker fra Kicks/Origins - Bukse fra YME/Holzweiler - Veske fra YME/A.T.P - Vest fra Bitte Kai Rand

Superkvinne i forkledning?

Høstens kolleksjoner er en blanding av viktoriansk maksimalisme og 90-talls normcore og praktisk posh. Å mestre det tilsynelatende tilfeldige i form av det naturlige skal harmonere med kleskoder på jobb, fritidsaktiviteter med barna og vinkvelder med venninner. Høstens «work wear» skal med andre ord dekke alt, og det er her kleskrisen ofte begynner og skaper løping til trikken, glemming av paraply, hodepine og revnede strømpebukser.

Du innser at du kommer for sent, men legger inn en siste innsats i form av lett jogging fra trikken til kontoret. Håret har blitt brusete av regnet og silkeblusen du strøk igår, mens du enda hadde kontroll over livet ditt, krøller seg mot huden. I heisen på vei opp til dagens første møte hiver du etter pusten mens du redder inn huden med et kompaktpudder og dagens tredje lag med mascara. I takt med at dørene åpner seg klistrer du på deg et smil mens du tenker på at jo, du har faktisk på deg to forskjellige sokker idag.

Tips til travle damer:

Velg plagg som er enkle å bruke, til alt. Og da mener vi inkludert løping. Bruk komfortable sko på vei til og fra, men ha alltid noen lekre klassiske pumps liggende i vesken eller på kontoret – da er du uansett klar for alt. Tenk kombinasjonsmuligheter og lag-på-lag. Det funker nemlig så og si alltid. Stram opp en blå jeans med en minimalistisk blazer, og legg til det lille ekstra i form av et silkeskjerf eller et par av høstens statement-smykker. Velg klassiske fasonger, men lek med mønstre og detaljer som gjør at du smiler litt mer når du kler på deg. Bruk ledige kvelder til litt egenpleie, og multitasking som ditt magiske våpen. Legg en ansiktsmaske mens du svarer på e-post om kvelden, lakk neglene mens du ser på nyhetene (eller ta turen innom Lakkbar og legg på shellac, så slipper du å tenke på at du burde lakket neglene for tre dager siden). Sist, men ikke minst, klapp deg selv på skulderen i ny og ne mens du sier «pytt, pytt.» Det er ikke så himla farlig, sånn egentlig.