by TiMo på Instagram.

Med Oslo som bakteppe

Fra 22. – 24. august gikk Oslo Runway av stabelen, med streetstyle, lange lunsjer og sene etterfester som krydder. Det kan virke som hele Norge plutselig følger med på norsk design, med kommentarer og engasjement på godt og vondt. Debatten om hvorvidt motescenen er et sirkus eller en viktig arena for norsk kultur flagrer i etterkant, mens resten av Skandinavia endelig ser på oss som noe litt mer enn en lillesøster med ryggsekk og allværsjakke.

Mye kan sies og menes. Debatten må gjerne fortsette, med gode resonnementer i alle retninger. Vi, på vår side, vil rendyrke visningene og kolleksjonenes høydepunkter som blir med oss inn i våren 2018. Fra Theatercafeen til Salt, og fra Rod Bianco til det Deichmanske Bibliotek. Norsk mote og Oslo er uten tvil i vinden.

 

Makroner, blomster, denim og en kleshenger

På Theatercafeen går startskuddet, til en frokost Marie Antoinette garantert ville gitt tommel opp til. Etasjefat med fransk bakverk, Bellini, jordbær, høye smørbrød, ferskpresset juice og kaffe. Parisiske toner flyr gjennom lokalet og skaper rett stemning i de ærverdige lokalene midt i Oslo. by TiMo viser en stor kolleksjon og er tro mot seg selv hele veien. Lange, florette kjoler, blonder, silke og chiffon signert Tine Mollatt. Rysjer, dramatisk romanse og girl-next-door make-up i kombinasjon med løst hår er stikkordene vi merker oss etter endt visning. Modellene smiler, musikken er oppløftende, og fargeskalaen er som alltid, og heldigvis, helt i tråd med det optimistiske universet by TiMo er kjent og elsket for. Omslagskjolen fra i år tas med videre inn i 2018, samtidig som Mollatt evner å sette sitt personlige preg på signaturkjolene sine. Du ser at det er en by TiMo.

 

by TiMo creates garments honestly and with integrity, bringing modern romance to timeless craftsmanship.

by TiMo-visningen var en hit på Instagram.

Den store kontrasten til det ultra-feminine finner vi på Salt, med Oslofjorden som nærmeste nabo. Tom Wood strammer oss opp og tar oss med inn i et casual denim-univers hvor primærfarger, løse snitt og tennissokker tøffer seg i perfekt harmoni. Referanser fra verdens metropoler gir oss en slags Tokyo underground vibe som en kontrast til visningsarenaen, Salt, med sin særnorske arkitektur. Fra statement-ringer til rendyrket ready-to-wear. Tom Wood fortsetter å legge verden for sine føtter med Röyksopp som bakgrunnsmusikk.

Tom Wood's denimunivers håndplukket sett gjennom deres Instagram-profil.

En annen internasjonal superstjerne er Holzweiler. Til tross for at visningen ble holdt hos våre danske venner i København, er kleshengeren verdt å nevne. Siden de lanserte en kolleksjon med skjerf på rull i 2012 har de fått en heiagjeng langt utenfor Norges landegrenser. Våren 2018 er en hyllest til tradisjonen om å ta vare på klærne sine. Printene er inspirert av gamle tapeter, hestehoven symboliserer nostalgi, og bygger opp under påskriften «Love me not.» Vi får en slags elsker, elsker ikke følelse. Du vet, når du river blader av en hestehov for å finne ut om den du er forelsket i er forelsket i deg og. Fargeskalaen strekker seg fra lavendel til sterk gul og rødt. De geometriske referansene er inspirert av Sissel Blystad, og er tradisjonen tro en reise inn i kunstens verden for Holzweiler. Fra 90-talls track-suits og hoodien med en kleshenger på, til eklektiske kreasjoner med geometriske overraskelser – Holzweiler leverer en kolleksjon som henger sammen, forvirrer, er mørk og lys på en og samme tid. En internasjonal oppmerksomhet verdig.

 

In our search for the future and what lies ahead, we wanted to pay our tribute and let us inspire by previous generations. A time with strong traditional values and sustainability in terms of taking care of your belongings and garments. Together we want to rebuild old traditions and look to our grandparents as sources of inspiration. With this collection, we love the idea of seeing our grandchildren wearing a vintage Holzweiler.
Maria Skappel Holzweiler, sjefsdesigner

Fra Holzweiler's visning i København (Foto: Holzweiler sin Instagram)

Og hvis du lurte på hvor du vil finne norsk mote på sitt beste, sier vel dette seg litt selv? På Paleet, så klart!