Día de los Muertos (de dødes dag) er en meksikansk tradisjon som gjennomføres de to første dagene i november hvert år. Dagens feiring er en blanding av prekolumbiansk kultur og den katolske allehelgensdagen som hedrer livene til avdøde slektninger og venner.

Don't be a cactus. Join us for the fiesta!

Historiske funn tyder på at den svært populære tradisjonen har eksistert i flere tusen år, og historien forteller om Día de los Muertos som den eneste dagen i løpet av året hvor de avdøde har tillatelse fra ”den andre siden” til å besøke sine gjenværende slektninger. I lys av dette er det da tradisjonen tro de gjenlevende sin oppgave å stelle i stand til fest og underholdning for de døde. Det bygges alter, arrangeres blomsterdekorasjoner med Marigold-blomster i sterke farger, levende lys og Pan de Muerto (et slags sukkerbrød) formet som hodeskaller og ben. Tamales, Mole Poblano, Pozole og gresskar er også typiske retter til selve middagsfesten.

Mexikanerne er kjent for å oppfatte døden på en særegen måte, og de bruker gjerne satire for å kommunisere nettopp det. Et eksempel er Catrina – et sjelett kledd i ulike antrekk som et symbol på tilstedeværelsen til døden i hverdagen. Feiringen av Día de los Muertos fikk en utmerkelse i 2003 av UNESCO for sin formidling av verdier som respekt og sameksistens.

Slik feirer du Día de los Muertos:

1: Lag et alter for de avdøde som du dekorerer med blomster, levende lys, bilder og Catrina-figurer

2: Besøk graven til en du er glad i med blomster

3: Legg ut puter og pledd til de avdøde hjemme

4: Spill musikk. Gjerne favoritten til den avdøde du ønsker å feire

5: Skriv Panteoner (korte, satiriske og morsomme dikt) som hedrer de døde

6: Lag ansiktsmasker og dekorer dem med dødninghoder og blomster. Catrina-sminke er også svært populært

7: Kle deg ut og tilbring tiden med levende, festglade folk du er glad i

Taqueria inviterer

I år inviterer Taqueria på en feiring utenom det vanlige, med live-musikk, hotte drinker og uforglemmelige smaksopplevelser. Velkommen skal du være!

For bordbestilling kan du klikke her eller ringe på +47 23 89 86 40.