Hold det enkelt, i samme fargetoner, og sørg for at dressen er tilpasset deg.
T-Michael, skredder

Årets festsesong med jul- og nyttårsfeiring og banker på døra. Når gradestokken i tillegg begynner å droppe ned på minus kan det være vanskelig å beholde en stilen ordentlig. Skinnskoene blir fulle av sørpe, boblejakka frister, og lua ødelegger enhver form for hår-styling.

Allikevel er det noe eget med julebordsesongen. Det er den tiden av året hvor dress er like vanlig som jeans, og hvor det virkelig er lov til å slå seg litt ekstra på brystkassa.

– Jeg er virkelig glad i den dobbeltspente dressjakken. Tradisjonelt sett har den jo tre rader med knapper, men jeg synes den ble enda mer interessant med én. En moderne tolkning av den mest klassiske dressjakken som finnes, egentlig.

T-Michael forteller om hvor mye et enkelt, hvitt lommetørkle kan gjøre for et antrekk. At han mener den bør være brettet i en rett linje i brystlommen fremfor å stikke opp som en blomsterbukett. I konseptbutikken han som skredder deler med Norwegian Rain og Modern Tribute er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det oser av kvalitet, kunnskap og engasjement.

Hans beste tips er å holde det «tonal.» Fargemessig, altså. Ikke la det sprike, men heller bygge opp et helhetlig antrekk i samme fargetoner. Fra bukse til skjorte og vest og jakke.

– Å finne en god frakk er også en nødvendighet. Gjerne en som da passer til det norske klimaet hvor både nedbør og vind er en realitet. Alle jakkene til Norwegian Rain er 100 % vantett. Akkurat nå selger vi innmari godt av frakken som heter Moscow, en helt fantastisk vinterjakke med avtagbar krage i islandsk lammeull. Den har så mange detaljer og finesser at det omtrent er umulig ikke å like den.

For den mer vågale trekker han frem poncho-jakken med navn Raincho, en sylskarp unisex-jakke med masse edge.

– Den er ikke så voldsom som den kanskje ser ut som på hengeren. Faktisk, så blir den ganske subtil og diskrét når du tar den på, men skiller seg allikevel ut fra mengden. Den er helt magisk.

Våre formler rike på antiosidanter bidrar til å bevare og beskytte huden på best mulig måte. Sprekenhus' drøm er enkelt og greit å bli en del av folks daglige grooming-rutine.
Alexander Sprekenhus

En annen norsk aktør det er verdt å merke seg er Alexander Sprekenhus. Med sin minimalistiske innpakning skaper Oslo-branded hår- og hudproduktene du virkelig blir avhengig av. Sprekenhus’ visjon er å skape gode pleierutiner for både han og henne, og spesielt vinterhalvåret er perfekt for etablering av nye vaner.

 

Alexander Sprekenhus finner du hos YME

Foto: Le21eme/Adam Katz Sinding

A gentleman is one who puts more into the world than he takes out.
Theodore Roosevelt

Bøker fra YME bookstore, slips fra Eton/Follestad, sko fra Diemme/YME, genser fra Hugo Boss/Follestad, bukse fra Norse Projects/SVEAN, frakk fra Norwegian Rain, kam, sjampo og balsam fra Alexander Sprekenhus/YME