Foto: Rodebjer og Stine Goya

Skandi-chic

Den skandinaviske looken har de siste sesongene gått fra å være ultra-monokrom og sporty til en fest av mønstermiks og rå detaljer. Den norske motescenen er ingen wallflower lenger. Heldigvis.

Svenske Rodebjer balanserer mellom feminin og maskulin på en særegen måte, hvor fint ribbestrikkede, mosegrønne bukser er selvskrevne sammen med sart silke, subtilt blomsterprint og trompetermer. Med minimalistisk makeup og overdådig ørepynt er eneste tilbehør er denne looken skandi-jentas sterkeste kort til årets julefester. Stine Goya tolker den røde klassikeren på en leken måte med røffe, avklippede kanter og en stram versjon av omslagskjolen vi har sett mye til i det siste. Det er mye mid calf length ute og går denne vinteren, med fokus på spennende materialer og spreke farger.

 

Kjole med mønster: Acne/SVEAN - Kjole, svart: Phillip Lim/YME - Ring: Tom Wood - Kjede: All_Blues - Kåpe: Alexa Chung/YME - Leppestift: Mac/Kicks Foto: Helmut Lang

Mesteren av sort

Inviter en ny vri på den lille sorte til årets julebord. Årets råeste versjon er signert Helmut Lang, og er like subtilt rocka som Lang selv er mesteren av sort. Liker du det lårkort er årets små, sorte stramme i snittet og i tyngre materialer. Detaljene ligger i små hint av lekenhet, som knuter, sløyfer og innsvingede liv. Du slår aldri feil med sort, og det er heller ikke kjedelig. Vinterens overdimensjonerte bling, spesielt til ørene, gjør det hele enda mer lekkert. Ta plass, og vis selvsikkerhet og teft med en moderne tolkning av en evig klassiker du kan eie for alltid. Og, ja. Leopardfuskepelsen er fremdeles like hot!

 

 

Veske: Phillip Lim/YME - Øyeskyggepalett: Linda Hallberg/Kicks - Neglelakk: Dior/Kicks - Ørepynt: Maria Black/YME - Kåpe: Aphru - Bluse og bukse: Second Female/Kiman Woman - Sko: Alexa Chung/YME Foto: Gestuz

Regler er til for å brytes! Bytt ut 10 cm med et par killer kitten heels, og cocktailkjolen med vinterens behagelige fløyelsbukser.

Pant-astic

Regler er til for å brytes. Dropp kjolen, og hopp inn i vinterens behagelige fløyel og delikate silke. Bytt ut 10 cm med et par killer kitten heels, og skap ditt eget uttrykk hvor både julemat, dans inn i de sene nattetimer og dagen derpå fanges opp i ett og samme antrekk. Rust- og rødtoner er akkurat passe julete og et ypperlig alibi for å la cocktailkjolen bli liggende igjen hjemme. Et alternativ til bukse og bluse er selvfølgelig buksedressen alle damer digger og alle menn hater. Men, hvis vi nå skal bryte regler og være ærlige kan vi vel egentlig bare si det sånn at det tross alt, i realiteten, er andre kvinner vi kler oss opp for til fordel for bordkavaleren?

 

Kjole, burgunder: Gestuz/Kiman Woman - Sko: Enzo Poli - Singlet & silkebukse: Det Lille Under - Kjole, lyserosa: ByTimo - Leppestift: Dior/Kicks Foto: Gucci

Iskald romantikk

La oss ikke glemme prinsessedrømmen midt oppi det hele. Glassko og drømmen om 20-tallet forenes i sesongens søteste palett. I duse toner og sarte mønstre regjerer du øverst på Disney-tronen i vinterens romantiske rosa. Gjør det hele mer mystisk med lepper i dyp burgunder og dufter hvor krydder og blomster blandes. Som selvproklamert prinsesse er du typen som våkner opp like fresh som du la deg, og i myke, feminine plagg tilbringer du søndagen med take-away kaffe i armkroken til prinsen som selvsagt er like glitrende fin som deg.

Foto: Stine Goya