Sunniva er en sånn dame du snur deg etter på gata. Et avslappet stilikon og en kamelon i helsort. Sunniva liker sort, men sort blir aldri kjedelig når stylisten går ut døra.

– Jeg liker å mikse ulike teksturer og materialer. For eksempel silke, skjøre kreppmaterialer og liknende mot for eksempel rå ull. Jeg liker ikke å være for definert i stilen, og mikser gjerne elegante, classy plagg med ting som er litt mer i stilen til Yohji Yamamoto, Ann Demeulemeester og vintage Comme Des Garcons. For meg er det viktig å leke med former og kvaliteter, og hvis man følger med på for eksempel Fretex, så finner man utrolig mye spennende. 

Jeg liker når det kræsjer på en gjennomført og stilfull måte.
Sunniva Hartgen

Julebordsesongen er i gang. Hvordan styler du deg selv til fest?

– Så enkelt som mulig tror jeg. Er ikke så glad i julebord, men desember er kanskje den eneste måneden i året jeg tillater litt ekstra glitter. En spenstig jumpsuit eller en paljettprydet blazer er overkommelig. Ellers hadde det vært litt gøy å kline til med en ekstrem julekjole i en eller annen glittervariant. Jeg pleier vanligvis å fokusere på tilbehøret eller et plagg med spesielle detaljer til fest. 

Sunniva er opptatt av detaljer. Det kan være mønster, broderier, teksturer og materialer. Hun liker lag på lag og når ting kræsjer på en gjennomført og stilfull måte.

– Å style meg selv og å style en modell til en moteserie er imidlertid to helt ulike verdener. På jobb er jeg mye mer leken med farger og sånt når jeg styler, mens på privaten holder jeg meg jo stort sett til sort. 

Store, myke ullgensere er i følge Sunniva vinterens beste investering. Gjerne et par størrelser større enn hun vanligvis bruker så hun kan krype opp i sofaen sin som en ball.

Hun beskriver julens tradisjoner med familien med verdens beste ribbe, de varmeste klemmene og akkurat passe mengde rødvin.

– Jul for meg er å være rundt de man er litt ekstra glad i. Hjemme hos mamma får jeg mest julestemning. Tradisjonen tro pleier vi ikke å ha fremme noe pynt bortsett fra julestjerne og adventslys, men natt til julaften er mamma oppe i flere timer og styrer og ordner med alt, så vi våkner på julaften til julestrømpe, pynta tre og julehus. Da er det jul da. Det er også bonus at mamma bor i Finnmark der det er mørkt hele døgnet og garantert hvit natur. Nå som jeg har mann, er vi annenhver jul hos familiene våre, og jeg gleder meg til å skape nye tradisjoner og samtidig videreføre de gamle. Nå er det liksom vår tur. 

Hvilke julesanger må du høre hvert år?

– All I Want For Christmas med Mariah Carey mens jeg danser en tullete solodans for mannen, hele albumet til Michael Bublé under gaveinnpakning, og Maria Mena sin Home For Christmas til en overraskende morgenkaffe før jobb, noe jeg stort sett ikke har tid til. Jeg bruker for lang tid på å stå opp.

Hva ønsker du deg til jul?

– Hvert år ønsker jeg meg en morgenkåpe, men jeg får det aldri, så i år ønsker jeg meg.. trommevirvel.. en morgenkåpe.

 

Jeg klarer ikke peke ut ett spesielt juleminne. Tradisjonen vi har med å våkne på julaften til pyntet hus er like spennende hvert år uansett hvor gammel jeg er.

Det lange, krøllete håret hennes er som en signatur. Det danser langs de spe skuldrene hennes, og de svære øynene blir enda større når hun ser noe hun liker. Seg selv lik tar på det meste som er sort.

Hva er Paleet for deg?

– Avslappet luksus og hyggelige ansatte. deg?

Kan du fortelle oss en hemmelighet?

– Jeg har fiolett belte i karate.

Paleet stylet av Sunniva Hartgen:

1: Bukse fra Ashley Rowe, skjorte fra Acne. Begge fra SVEAN

2: Jakke fra Af Jagger/SVEAN, skjerf fra Becksøndergaard/Kiman Woman, bukse fra Kokoon/SVEAN, kjole fra Tom Wood/YME

3: Ullgenser fra Devold, bukse fra Kokoon/SVEAN, kjole fra Tom Wood/YME, veske fra Enzo Poli

4: Kjole fra Off-White/YME, skjorte fra Dagmar/YME

5: Kjole fra by TiMo, genser fra Riccovero