Da Camilla Johansen skulle velge en retning og en utdannelse for seg selv, var det håndverket som var det viktigste og den avgjørende faktoren. Skapertrangen har alltid vært stor, og for Camilla var det viktig å videreføre kunnskapen og affeksjonsverdiene gullsmedfaget hadde å by på.

Etter endt skolegang fra plus skolen og Tyskland og en mesterbrevutdanning, etablerte hun sitt første firma, Gullsmed Camilla Johansen, der hun lagde spesialbestillinger og reparerte smykker. Etter ti år ble ønsket om å uttrykke egne meninger og historier gjennom smykkene for stort til å overse. Ilda Design ble en realitet og Camilla satt fort i gang med å designe og produsere egne kolleksjoner.

Hva gjør at vi oppfører oss slik vi gjør og hva betyr samfunnet vi lever i for oss?
Camilla Johansen

«Det er mennesker og måten vi lever på som er grunnlaget for kolleksjonene jeg designer. Hva gjør at vi oppfører oss slik vi gjør og hva betyr samfunnet vi lever i for oss? Jeg ønsker å inspirere kundene mine til å tro på seg selv, våge seg ut av komfortsonen og ta informerte valg i livet sitt. Designet i smykkene er tydelig og variasjonen er stor både når det gjelder historier og bruksområder», sier Camilla.

Camilla pusher seg selv som gründer, designer og håndverker hver eneste dag ved å jobbe for å utfordre kundene sine. Det har blitt en god sirkel av motivasjon og utvikling, og i desember kan du oppleve smykkene fra Ilda Design og Camilla hos Gullsmed Heyerdahl.