Familien Gjengstø tyvstarter høytiden med ribbe lille julaften.

– Da begynner jula for alvor, med pynting av tre og familiekos. Og så har vi gått over til kalkun på julaften, siden modern og fadern var så lei av ribbe og pinnekjøtt den dagen.

Julestemningsgarantister for Lars er klassikeren «It’s Beginning To Look a Lot Like Christmas» og åttitallsgodbiten «Last Christmas». Ønsker du variasjon i musikken, anbefaler han noen av Jazz Christmas-spillelistene på Spotify.

– Og vi som jobber i butikk får jo skikkelig julestemning av å pynte for kunder og kollegaer, og hjelpe til med julegavekjøp, sier Lars.

Hans sikreste gavetips er hverdagsskjorter og elegante half zip-gensere fra Polo Ralph Lauren, samt en av de mange klassiske skjortene fra Eton eller Stenströms. Når det gjelder tilbehør, trekker 25-åringen særlig frem de nye, trendy armbåndene fra Gerba.

– Vi menn liker jo å gå med klokke, men bruker få smykker ellers. Jeg sier kjør på med morsomt tilbehør – et handkerchief kan for eksempel være prikken over i-en på dressen.

Lars Gjengstø har én hovedregel når det kommer til dress: minimum ett mønstret innslag.

– Og det kan være nettopp et sprekt handkerchief. Det skaper bevegelse i antrekket. Kun ensfargede elementer ser ofte flatt og uinteressant ut. Men overdriv aldri, og ikke lek deg for mye med store fargekontraster.

Jeg sier kjør på med morsomt tilbehør – et handkerchief kan for eksempel være prikken over i-en på dressen.
Lars Gjengstø, Follestad

Til julebord og festmiddager holder Lars en knapp på en hvit, nystrøket skjorte, mørk dress, et frekt slips eller handkerchief – eller begge samtidig. Fargemessig har særlig grønt blitt manges favorittfarge denne vinteren. Av øvrige vintertrender trekker han frem det svenskene kaller «uddabyxor»; erstatninger for jeans og chinos som flanell og cordfløyel. Og i år skal fritidsblazerne være mykere og mer ukonstruerte enn tidligere.

– De skal fortsatt sitte fint og ha et smalt snitt, men nærmer seg mer gensere og cardigans i formen, forklarer Lars.

Om du er på jakt etter en sikker julegave til far eller bror, et smakfullt antrekk til nyttårsaften eller sprekt tilbehør til julebordsdressen – en tur innom et høytidspyntet Follestad nå i desember vil garantert sette deg i deilig julestemning.