Jeg er veldig glad i alle lysene og julepynten som henger rundt i butikker og gater i desember. Det er så fint å se på i mørket.
Tiril Celine Buck, Kiman Woman

Å komme inn til Kiman Woman og Arniesays er som å lukke øynene, klappe sammen skoene tre ganger og plutselig være i et klesskap full av feminine plagg og glitter. Rett innenfor døren til dette drømmeskapet står Tiril Celine Buck.

23-åringen skal tilbringe julen med familien i Sverige, og noe ribbe blir det definitivt ikke.

– Nei, vi spiser kronhjort på julaften. Med fløtegratinerte poteter, kantareller til. 1. og 2. juledag er det mer sånn koltbord-stemning med masse forskjellige småretter.

Tiril beveger seg rundt i lokalet som en engel i silke-kimono. Hun sier hei til absolutt alle som kommer innom, smiler og julegavetipsene ser aldri ut til å stoppe. De bare kommer og kommer, like enkelt som hun setter sammen en dyp, lilla fløyelsbukse med en like lilla genser.

– Jeg synes dette er et perfekt juleantrekk. Delikat og lekent, men allikevel skikkelig chic. En må ikke gå med kjole, liksom.

Favorittmerket hennes i butikken er Arniesays. Naturlig nok ettersom hun er butikksjef for nettopp det norske merket med all den deilige strikken.

– Fiona Boucle-genseren fra Arniesays er definitivt en sikker julegavevinner i år. Den er så himla fin. Samme med skjerf og vesker fra Becksøndergård, skinnvotter fra DAY, og veskene fra Rebecca Minkoff i verdens fineste farger.

I desember jobber hun mye. Romjulen skal tilbringes hjemme med familien før hun reiser til Hemsedal med venner. Julelys og pynten i alle butikker og gater er et høydepunkt for Tiril. Hun mener de lyser opp mørket. I tillegg til lys og pynt hører selvfølgelig julesanger med.

– Altså, hvis jeg bare kan nevne tre julesanger må det bli Last Christmas med Wham, Home for Christmas med Maria Mena, og Let it snow, let it snow med Frank Sinatra. Klassikere.

Hun beskriver Kiman Woman som butikken hvor alle kan finne gaver til en dame de er glad i. Selv har hun ønskelisten klar, og på toppen troner en veske fra Zadig og Voltaire.

– Ja, den er virkelig fin. I tillegg ønsker jeg med mer ting til serviset mitt, bare sånn for å prøve å skaffe meg noen voksenpoeng.

Englene synger høyt i kor i bakgrunnen. Tiril har satt sammen et hav av kombinasjoner perfekt til julaften, nyttårsfesten, skituren til Hemsedal og den perfekte venninnegaven.

Hun pakker inn gaver med stødig hånd og forteller om hvor hyggelig det er med tilbakemeldinger etter julaften.

– Noe av det fineste jeg vet om er når folk kommer innom butikken og sier hvor fornøyd de er med gaven de fikk til jul.