I 2.etg, på skrått til høyre finner du det som nærmest er blitt en kultbutikk for Osloborgere. Med masse edge og et personale hvis motekunnskap vi andre bare kan drømme om, ringes snart julen inn hos SVEAN.

– Det beste med julen er kvalitetstiden man har med familie og venner. Den gode maten, og den varme lune stemningen. Jeg skulle ønske alle fikk oppleve julen slik.

Kristoffer har på seg en grå hettegenser fra Acne. Akkurat nå lager han brettekanter på et bord med det han mener er årets fineste julegaver.

Mitt favorittmerke i butikken er Acne Studios. Snittet og designet til Acne er noe jeg aldri har gått lei, i over ti år, som de har vært en av min absolutt favorittmerker.
Kristoffer Hernes, SVEAN

30-åringen er klar i sin tale på spørsmålet om hva han selv ønsker seg til jul.

– Jeg ønsker meg penger, så jeg kan kjøpe meg noe fra butikken min. Vi har så mye fint! Mitt favorittmerke i butikken er Acne Studios. Snittet og designet til Acne er noe jeg aldri har gått lei. De klarer å piffe opp hverdagsantrekket så det blir mer spennende. I tillegg har de også alltid noen avantgarde-pieces som nesten er til å dø for.

Det er mye Skandinavisk design hos SVEAN, kombinert med ikoner som Helmut Lang og CDG Play. Både dame og herre er godt representert, og julegavetipsene kommer på løpende bånd fra Kristoffer.

– Til fruen har vi akkurat fått in chunky armbånd fra Kyoto Tango i diverse farger. Utrolig lekre armbånd som vil sette prikken over i-en til ethvert antrekk, hverdag eller fest. Til mannen, broren, faren eller sønnen har vi noen fantastiske skjorter og overshirts fra det svenske skjortemerket Schnayderman’s. Skjorter med det lille ekstra, som skinner av kvalitet, og til tenåringene har vi akkurat fått påfyll av CDG Play i diverse ensfarget, stripet og sneakers. Disse hjertene slår aldri feil. Vi har også fått inn noen fantastiske duftlys fra Mad et Len.

Kristoffer skal spise ribbe med tradisjonelt tilbehør til jul. Han feirer annethvert år med moren og faren, men maten er alltid den samme. Noe annet som ikke endrer seg er julesangene han bare må høre hvert eneste år.

– Chris Rea – Driving home form Christmas, John Lennon – So this is Christmas, og min guilty pleasure Mariah Carey – All I want for Christmas is you.

 

Romjulen skal tilbringes sammen med familien, med masse filmer, sjokolade og Nintendo på menyen.

– Ja, også skal jeg jobbe i Oslos feteste klesbutikk, da.