Det beste med restaurantbransjen er stappfulle lokaler, folk som koser seg og når hele maskineriet her bare går på skinner. Da koser jeg meg skikkelig.
Sebastian Voith, daglig leder, Egon

24-åringen begynte som deltid ved siden av studier, og for seks måneder siden ble han daglig leder. Studiene måtte vente.

– Ja, det ble en pause fra studiene. Det åpnet seg muligheter her jeg synes var for spennende å takke nei til. Så nå blir det deltidsstudier i tillegg til jobb istedenfor. 

Sebastian er en sånn fyr du smiler når du ser. Hele han har et positivt oppsyn. Kaffe blir servert og praten flyter uten at den i det hele tatt må igangsettes. Han er litt sånn som Egon er generelt, egentlig. Jordnær, imøtekommende og blid. Skikkelig blid.

– Jeg synes det er moro å jobbe med mennesker. Den typiske Egon-kunden finnes egentlig ikke, vi spiller jo veldig på bredden vår, og det at absolutt alle skal føle seg velkommen hit. Det kommer direktører, politikere, vennegjenger og familier året rundt. Vi har også mange gjester som spiser alene, typisk etter trening eller en kjapp lunsj.

Før julaften går det mye i julemat, selvfølgelig, og det finnes mange med faste førjulstradisjoner som gjester Egon.

– Det er kjempegøy. Vi har så utrolig mange som kommer hit fast før jul. De skal ha det samme hvert år, til og med det samme bordet, og samler hele familien sin til et måltid hvor alle finner noe de liker.

Store deler av hverdagen til de ansatte hos Egon handler om godt forarbeid. Produksjonskokker som kommer tidlig hver morgen for å lage saus fra bunnen, kutte grønnsaker, posisjonere pasta.

– Vi har mange gjester i løpet av en dag, og jo bedre planlagt dagen er jo bedre flyter den. Akkurat nå er vi 56 kjempeflinke folk hos oss på Egon.

Til jul skal han hjem til familien i Tønsberg før turen går tilbake til Oslo i romjulen for å jobbe.

– Vi spiste pinnekjøtt på julaften før, men søsteren min har blitt vegetarianer, og det var ellers litt delte meninger i familien om julemåltidet. Mamma fant da ut at det var bedre å lage noe alle elsker, og valget falt på hjortegryte gjort på bestemors gamle oppskrift. Så det har blitt en ny, fast tradisjon hjemme hos oss. Ellers blir det jo mer tradisjonell julemat i løpet av desember og i romjulen.

Med over 80 retter på menyen hos Egon mener Sebastian bestemt at det finnes god mat til absolutt alle.

– Søsteren min er jo som nevnt vegetarianer. Broren min er en sucker for spare ribs, mamma elsker fisk, pappa går ofte for en god biff og jeg synes burgeren vår er spesielt god. Tilpasset mat innen allergi og preferanser blir stadig viktigere, og krever at vi leverer spennende retter også til de som er vegetarianere og de med allergier. Menyen vår skiftes ut én gang i året, og jeg har vel aldri hørt om at noen ikke har funnet noe de liker hos oss. 

Til jul ønsker han seg sko og sølv til bunaden sin. Kjøp av egen leilighet er den største oppturen i 2017 for han selv privat. På samfunssiden trekker han frem #metoo som en viktig debatt han synes det er fint å se på dagsorden. Den beste opplevelsen han har hatt på jobb er i form av en tilbakemelding fra en gjest.

– Vi hadde besøk av to venninner, hvorav den ene visst hadde vanskelig for å komme seg ut blant folk. I etterkant av besøket fikk jeg tilbakemelding om hvor stor pris de hadde satt på sitt besøk hos oss. Hun hadde følt seg hjemme og veldig godt ivaretatt, noe som da var veldig viktig for en i hennes situasjon. Det tror jeg må være noe av det fineste jeg har opplevd på jobb. Å gi den typen glede til noen.