Støvletter fra Phillip Lim, veske fra Mansur Gavriel, kåpe fra MSGM, bluse fra Carven, jeans fra Alexa Chung. Alt hos YME.

Jeg har ingen regler, men tar meg selv i å investere i noen få kvalitetsprodukter fremfor å gå bag-lady-crazy i kjedebutikkene.
Celine Mee Storrvik Lehre

Det beste kjøpet hun har gjort på salg er en mosegrønn genser med masse rever på. Hun kjøpte den i Tokyo for mange år siden.

– Kanskje ikke plagget som ligger ytterst i skapet, men herlighet så glad jeg er når jeg «oppdager» den på nytt. Aldri hørt om merket, aldri sett det siden heller. Den er definitivt det beste jeg har kjøpt på salg, rett og slett fordi den er så unik. 

Midt i akkurat den setningen innser hun at hun allerede har snakket forbi seg selv.

– Ja. Dette skulle jo være litt mer sånn «kjøp baseplagg, klassikere, det trygge», men jeg er kanskje ikke så flink til å følge mine egne tips og råd når det kommer til et stykke…

Helmut Lang henger og frister på SVEAN.

Kvalitet er imidlertid noe hun alltid leter etter. Helt blind for merkelapper er hun heller ikke.

– Jeg er veldig glad i skandinaviske brands. Tom Wood, FWSS, Rodebjer, Nué Notes, Norse Projects, Holzweiler, arniesays, Saks Potts. Det skjer utrolig mye spennende både her hjemme og hos naboene våre. Vi tør mer, og det er kult. Det er jo mye mer interessant med folk som tør å utfordre enn de som nøyer seg med å være middelmådige. 

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

Jeg har kanskje blitt litt mer nedtonet de siste årene, faller lett for helsorte antrekk med en casual vri. Samtidig elsker jeg det eklektiske – små, litt rare detaljer som du må kikke på en ekstra gang.

Jeg fant en genser som egentlig var en jakke. I et vann- og vindtett, kjempestivt stoff. Litt rar, og dødskul. Jeg prøvde den på og tenkte bare: Den der MÅ jeg ha!

Genserjakken hun snakker om er fra norske APHRU.

– Jeg tror det må bli mitt aller beste salgstips akkurat nå, for den er helt fabelaktig. Kanskje ikke akkurat nå med masse minusgrader og sne, men jeg lover at den blir din aller beste venn både om våren og etter sommeren igjen. Den er en blanding av klassisk, rå, leken og vakker. 

 

Fuskepels fra Rodebjer/SVEAN, kimono fra byTiMo, kjole fra Phillip Lim/YME

Celine mener jakker og kåper er ypperlige plagg å lete etter på salg. Og kjoler. Forrige kolleksjon kan være like fin til et av årets mange sommerbryllup som over en tykk strømpebukse om høsten.

– Ta en titt i skapet. Hva bruker du mest, hva bruker du aldri? Personlig har jeg innsett at jeg, til tross for at de så og si aldri brukes til hverdags, har behov for flere kjoler. Jeg skal i to bryllup i løpet av året og har i tillegg allerede begynt å drømme om bare føtter gravd ned i varm sand. Å handle på salg burde ikke være sesongbasert. Se heller etter verdens feteste vinterjakke og den mest sommerlige kjolen i verden – samtidig.

Jakke fra Maison Margiela, genser fra A.P.C, skjørt fra FWSS, ankelboots fra A.T.P, solbriller fra Han Kjøbenhavn. Alt fra YME.

Hun er fast bestemt på at det er dumt å være trendslave. Hun mener god, personlig stil er uanstrengt og bestående av 90% selvtillit.

– Jeg inspireres av folk som tør å ikke la seg påvirke av alt rundt seg hele tiden, men som allikevel holder det nedpå. Det viktigste er allikevel, hold deg fast for klisjeen, personligheten. Du kommer sykt langt med et smil. Et smil og hverdagshygge. Blomster er hverdagshygge for meg. Hold øye med hva som finnes på salg i blomsterbutikkene. Det finnes ikke noe bedre enn å starte en helg eller en ny uke med friske planter i hele stua! 

Floriss inspirerer alltid på blomsterfronten.