Blomster fra Floriss

Det trenger verken bli dyrt eller klisjé for å gi mamma oppmerksomheten hun fortjener...

Ferske bakevarer fra United Bakeries

Det var ikke morsdag. Det var ikke bursdagen min. Det var en helt vanlig hverdag den siste høsten før jeg ble mamma. Den dag i dag er det uten tvil det fineste mannen min noensinne har gjort for meg. Jeg var 2 måneder på vei og hadde akkurat kommet inn døren i Gamlebyen etter nesten en uke i favorittbyen min under Fashion Week. 

Der sto han. I stripete genser, med tørke i halsen og berét på hodet. Lyset i taket var dempet og hele kjøkkenet vårt var fylt av fransk bakverk, Edith Piaf, ost, vin og franske aviser og magasiner.

«Jeg vet at du alltid er så lei deg når du reiser fra Paris, så jeg hadde lyst til å gjøre noe så det skulle være litt finere å komme hjem igjen,» sa han. 

 

Nicolas Vahè hos Cornelias Hus

Piknik hjemme

På søndag er det morsdag. Mitt aller beste tips er å gjøre det personlig når det skal gjøres stas på kvinnen som kalles mamma. Til tross for at min historie om Paris på kjøkkenet ikke skjedde i forbindelse med morsdag, er det allikevel noe jeg vil trekke frem som et fantastisk tips. Februar er en kald måned, hva med å pakke en sommerlig piknik-kurv, tenne masse stearinlys og la hele familien ta middagen på et pledd i stua sammen? Lag det mamma synes er aller best til middag, og fyll kurven med tilbehør og tegninger. Og, ja, tegninger fra barn i alle aldere er selvfølgelig også et must – gjerne sammen med farlig god sjokolade.

 

Cornelias Hus har alt du trenger til å gjøre det mammafint hjemme

Verdens beste kokebok for travle superheltinner hos Tanum

Bøkenes verden

Mammaer flest er glad i å flykte inn i en god bok etter leggetid, enten under et digg pledd i sofakroken eller under dyna etter en lang dag. Hos Tanum finner du garantert noe som faller i smak hos husets heltinne.

Jeg ble stående å bla i kokeboken «Mat på bordet – hver dag» og merket at jeg faktisk fikk lyst til å lage middag. Oppskriftene var enkle og variert, og spesielt godt likte jeg at det ikke tar en halv dag å få maten på bordet med disse oppskriftene. Vil du gjøre boken personlig til mamma kjøper du med noen post-it-lapper hvor du og barna sammen finner oppskrifter dere sammen skal lage til mamma i løpet av den neste måneden for eksempel. Hyggelig, veldig gjennomførbart og noe som garantert kommer til å smelte ethvert mammahjerte!

Et annet fantastisk boktips er to fantastiske gavebøker, Atlas over u-oppdagede øyer og Atlas over fjerne øyer. Det er simpelthen umulig å ikke forsvinne helt inn i en annen verden når du blar og leser gjennom disse nydelige bøkene.

Bøker fra Tanum

Det er simpelthen umulig å ikke forsvinne helt inn i en annen verden når du blar i disse nydelige bøkene.

Meraki hos Cornelias Hus

Egentid og overskudd

Som mamma er det få ting som er så etterlengtet som tid til litt egenpleie. Dagen som superheltinne går som oftest slag i slag, og slitne føtter og såre muskler har uten tvil godt av litt oppmerksomhet.

Meraki har pleiende produkter i delikat innpakning, perfekt til å lage hjemmespa med. Fyll badekaret, sett på musikken du vet hun elsker, finn frem et magasin eller en bok og fortell mamma at resten av kvelden er hennes.

Meraki hos Cornelias Hus har alt fra ansiktsmasker og svamper til shampo og bodylotion

Kaffe & drømmer

I februar er det ofte litt negativ stemning hva angår været. Vi er litt lei av snømåking, kuldegrader og mørke dager. Drømmen om vår har for alvor meldt sin ankomst.

Morsdag trenger ikke bare handle om mamma, sånn egentlig. For noe av det beste mammaer vet er jo en god samtale, og når hele familien gjør noe sammen. Kjøp en kopp, lag kaffe, dekk et frokostbord og hent frem inspirasjon om destinasjoner du vet mamma og resten av familien ville satt pris på å dra på ferie til. Drøm dere bort og finn ut hvor neste stopp blir.

Selve reisen trenger ikke skje akkurat nå. Mamma-heltinnen elsker nemlig å ha noe å se frem til.

Reiseguider hos Cornelias Hus

Morsdag skal ikke handle om å kjøpe mest mulig, men om å vise at dere kjenner dama som gjør alt i hele verden for dem hun er glad i. Hun som alltid har et ekstra gir, og som uten tvil fortjener verdens største klem på søndag.

Gratulerer med morsdagen på søndag, hverdagsheltinner. Dere er helt rå!

Lekre mapper fra Comme des Garcons/YME. Perfekt til utenlandsk valuta eller pass?