Denne våren er full av botaniske referanser.

Fotogent og grønt hos Floriss

Inspirert av naturen

Flere av verdens største motehus har uten tvil gjort et dypdykk i botaniske bøker før denne sesongen. Markblomster, grafiske stilker og florette fargepaletter preger motebildet denne våren.

Hos Floriss følges også sesongens trender, dog med et litt annet utgangspunkt. Blomster er jo tross alt ferskvare.

Sukkulenter fra Floriss, veske fra Cult Gaia/YME, genser fra Off-White/YME

– Det er klart vi ser en rekke trender globalt, også når det kommer til blomster. Nelliken har for eksempel gjort et skikkelig comeback. De som trodde dette var en «fyllblomst» tar grundig feil. En annen toppkandidat er grønne planter, spesielt da sukkulenter og kaktuser. Lettstelt og perfekt til den typisk Skandinaviske, litt minimalistiske stilen flere av oss liker hjemme.

Akkurat nå er det kjærlighet i luften, med både morsdag og Valentine’s Day rett rundt hjørnet. Rosa- og lillatoner dominerer, med godt selskap av klassikeren røde roser, dekorative eucalyptusblader og strå.

Ikoniske røde roser

– Vi selger veldig mye røde roser i februar, ja. Alle rosene våre er fra Kenya og har syv dagers garanti. De er bare fantastisk flotte. Røde roser er en typisk Valentine’s-blomst, mens de duse tonene i rosa gjerne er mest populært til morsdag, forteller Kristin hos Floriss.

Hun liker å mikse inn både eucalyptus og strå i bukettene, da spesielt til røde roser, som en kontrast. På den måten blir en evig klassiker litt mer moderne.

Kjole fra Rodebjer/SVEAN, jakke fra IBEN/Kiman Woman, blomster fra Floriss

Finn én blomst du liker og bruk den som base. Uttrykket kan godt være litt håndplukket og tilfeldig denne sesongen.

Pasteller i vase

Ranunkler er en stor hit denne våren. Kristin peker spesielt ut Clooni-varianten som en sikker vinner. Den er stor og fin.

– Velg blomster som er i sesong akkurat nå for å få best mulig kvalitet. Nå er jo rosa og lilla veldig i vinden, spesielt da som sagt nelliken. 

Noe av det beste Kristin vet er å få inn kunder som tradisjonen tro hadde tenkt til og kjøpe roser, men etter en prat ender opp med en helt annen bukett.

– Jeg er veldig glad i å sette sammen enkeltblomster og skape unike buketter til ulike anledninger. Spesielt hyggelig synes jeg jo det er å engasjere menn som ikke har peiling på blomster i det hele tatt. Det er skikkelig moro å se hvordan enkelte kommer inn litt ubekvemme og går ut igjen med et stort smil om munnen fordi de føler de har handlet en bukett de virkelig har lagt en tanke bak og vært med å skape selv.

Nelliken er en stor hit denne våren

Alltid med de beste tipsene

Jentene hos Floriss lever for å snakke om blomster. Tips og råd er det flust av. Alt i fra hjelp til å finne navnet på en blomst noen har sett på Instagram til planlegging og det å sette sammen en helt spesiell bukett.

– Når jeg setter sammen en bukett liker jeg å tenke fargeutbygging – fra det duse til det som er mer knall. 

Roser, nelliker, eukalyptus, strå, og astrantia i skjønn forening

Akkurat nå er min topp tre ranunkel, anemone og nellik. Også klarer jeg meg aldri uten strå.

Hunden Yoda passer på blomstene

Floriss er fylt til randen av sesongens desidert fineste blomster, enten det er til morsdag, Valentine’s Day eller bare en helt vanlig tirsdag. De binder opp bukettene gratis og det er ingen kost på innpakning.

Pssst… Før morsdag og Valentine’s Day anbefaler Kristin å planlegge for å unngå kø og utsolgte favorittblomster. Floriss tilbyr utkjøring, også på søndag hvis det bestilles innen halv fire på lørdag.