Feiringen av Valentine’s Day er langt ifra så stor som i andre land. I Manila arrangeres det massebryllup, i Estland har de egne kjærlighetsbusser for å markere dagen, og vi vet jo alle hvordan USA behandler denne markeringen. Her hjemme er det intime, hyggelige middager som gjelder, og matkjelleren på Paleet er et yndet mål for matkjennere på jakt etter en perfekt Valentines-date.

”Jeg elsker deg” på japansk

Kimi o ai shiteru. Hos Sabaki finner du førsteklasses Sushi, og det beste fra det moderne japanske kjøkkenet rett fra grillen. Smakene er, tradisjonen tro, bevart i hver enkelt ingrediens. Velg mellom småretter, perfekt porsjonert lunsj eller helaftens middag med det beste fra vinskapet i godt selskap.

Her hjemme er det intime, hyggelige middager som gjelder til Valentine's Day.

Håpløs romantiker

Det er lett å falle i hverdagsfella, det vet vi alle. Vi farter fra a til b, henter i barnehagen, lager fredags-Taco og bytter lett ut lange samtaler med enkel underholdning på Netflix. Bryt ut av kjente spor i ekte Lady og landstrykeren stil, og inviter din kjære til en autentisk italiensk helaften. I rustikke omgivelser får du servert den originale, italienske pizzaen eller pastaen enhver italiener ville kalt «bellissimo»! Kun de beste råvarene serveres på Pizza Crudo – med en god dose passione for italiensk kokkekunst!

Ujålete

Hvis burger, sliders og passende øl er favoritten er Gastro Matpub perfekt for valentinesdaten. Gastro Mathus er eksperter på ujålete, smakfull mat akkurat slik ditt bankende burgerhjerte begjærer. Overrask daten med en avslappende middag.

Bestill bord til en av matkjellerens matopplevelser her!

Mer enn mat

Tradisjonen tro skal din utkårede få en liten oppmerksomhet på dagen. På Tanum finner du kjærlighetskortene, mens Floriss har utsøkte buketter til din dronning. Roser er alltid vakkert, men visste du at tulipaner er på sitt aller vakreste i februar? Til tross for at roser er blomsten som best er kjent som kjærlighetens blomst, er tulipanen også en kjærlighetserklæring. Tradisjonelt finnes det imidlertid noen fargekoder, hvor den røde symboliserer kjærlighet, mens den gule betyr håpløs kjærlighet. Det sies også at hvis en mann overrekker en bukett tulipaner med sløyfen til venstre, er det en kjærlighetserklæring. I disse dager er det vel strengt tatt få som følger disse tradisjonene slavisk. Blomster er i dag et symbol på hvor godt du kjenner din utkåredes smak preferanse. En bukett er ikke bare en bukett, med andre ord.

 

Gaver til henne

Selv om veien til en kvinnes hjerte ikke er gjennom gaver, er det hyggelig med en liten oppmerksomhet på den store dagen. Det kan være vanskelig å kjøpe klær til din kjære, men om du ønsker inspirasjon finner du årets trender her. Om du vil gå for et sikkert valg kan Gullsmed Heyerdahl hjelpe deg med å finne de perfekte smykkene, om det så være perler, diamanter eller ekte, norsk design. Et lite tips: svipp gjerne innom Lindt for utsøkt sjokolade til filmkvelden etterpå.

Kanskje en utsøkt gave fra Det Lille Under?

Gaver til han

Tradisjonelt er det mannen som skal kjøpe noe til kvinnen, men det er like koselig for han som for henne å få en liten gave på Valentines. For den kvalitetsbevisste mannen er en oppmerksomhet fra Follestad perfekt, og her kan du finne tilbehør som passer de fleste. Gå gjerne for basics som enhver mann trenger. Hansker, skjerf og sokker trenger ikke være kjedelig!

Nelliker fra Floriss og en liten oppmerksomhet fra Follestad er en hyggelig gave til han.

Ta vare på hverandre

Fra sveitsisk sjokoladedrøm hos Lindt til øl-opplevelser på Gastro Mathus, Paleet kan tilby en helaften til den store kjærlighetsdagen. En liten påminnelse: det viktigste er å dele en hyggelig opplevelse sammen med den du er glad i.