Dama med mange talenter har gjort det igjen. Ikke bare har hun en to-do-liste for 2018 de fleste andre har som en 10-års plan, hun gjør det som trebarnsmor, bestevenninne, kjæreste og karrierekvinne. Samtidig.

Blusene er inspirert av ulike bunadsskjorter, for jeg er besatt av bunader og folke-drakter.
Pia Tjelta

Hun er kjapp i kjeften, men allikevel alltid varm. Hun er ærlig, men uten å bli ufin. Smart, men ikke bedrevitende.

– Jeg synes damer definitivt er finest når de slapper av. Nettopp dette som stikkord har vært en viktig del av designprosessen, både når det gjelder snitt og kvaliteter. Det skal være behagelig hot, om du vil.

Agnes-linjen kommer i både kjoler og bluser

Noe annet Pia la vekt på i prosessen var at kjolene skulle passe like godt til barbeint på stranda som bryllupet til bestevenninnen din. De skal kunne dresses opp og ned og brukes om og om igjen.

Alle plaggene er oppkalt etter hennes egne barn, eller barna til hennes nærmeste venninner.

– Disse barna representerer jo morgendagen. Og jeg håper jo at plaggene mine skal være så bærekraftige at de kan gå i arv i flere generasjoner.

Jeg misliker latskap. Det har jeg ikke mye til overs for. Jeg trives med mennesker med høy arbeidsmoral.

Hun ser opp til moren sin, bestevenninner og sterke kvinner generelt. Hun takler late mennesker svært dårlig, og beskriver rollen som mamma som både det beste og vanskeligste som finnes. Pia liker det avslappet.

– Hvis jeg kunne gitt unge jenter i dag ett tips tror jeg det ville vært noe i retning av at det ikke er så innmari farlig alt mulig, hele tiden. De er vanvittig opptatt av å gjøre alt riktig og mestre alt. Som mamma til en tenåringsjente er det tidvis tøft å se hvor ufattelig mye press de utsettes for, både fra andre og ikke minst fra seg selv.

Ettermiddag/kveld den 2.mars er dagen både Pia Tjelta og vi har ventet så innmari lenge på. Hennes aller første kolleksjon, den som bærer hennes eget navn, henges ut på stativene hos Kiman Woman. Endelig!

Og du?

Vi var så heldige å få 15 usensurerte minutter med Pia for å snakke om alt og ingenting. Resultatet ser du her: