Årets første is
Vinteren har vært iskald og hvit, men nå er vårens trend-forecast inne; det blir en myk, romantisk og pastellfarget vår. Vogue kaller det «gelato hues» – en for så vidt ikke så overraskende trend når det endelig er tid for årets første is – men særlig den lyselilla, lavendertonen går igjen, både for menn og kvinner. To kuler is i kjeks og lag på lag med lavendel og pasteller, takk.

Langermet fra Comme des Garçons/ SVEAN - Genser fra Norse Projects / SVEAN - Bukse fra ACNE / SVEAN - Ullgenser og t-skjorte fra Ganni / YME - Kjole / ByTimo

Jungellooken
Leopardprint har lenge ligget i dvale, men ble nylig observert på catwalken i New York, Milan og Paris. Dior, Balenciaga, Saint Laurent og Versace slapp leoparden ut for SS18. I tillegg har sebraen, slangen og tigeren fått plass til å breie seg i vårsolen. Skal man tro alt som skjedde både på- og utenfor catwalken på moteuken i New York (og alle som skriver om det), er dyreprint det heteste mønsteret rundt alle vannhull i vår.

Pelsjakke fra Stand / YME - Ankelstøvlett / Kiman Woman - Rød frynsesko / Enzo Poli - Vårkolleksjon fra Blanche - SVEAN - Solbriller fra Komono / YME - T-skjorte fra Y-3 / YME - T-skjorte fra Helmut Lang / YME - "Not From Paris Madame"-kolleksjon fra Drôle de Monsieur / SVEAN

Synes du forskjellige prints er vanskelig å kombinere? Helsvart er tross alt jaguarens dyreprint og en sikker kombinasjonsvinner. Siden du tross alt ikke trenger tenke på kamuflasje i dyreriket, kan du jo kombinere leoparden med en annen av vårens store trendkombinasjon: rødt og rosa.

Gullklokke fra Komono / YME - Rutete skjorte fra Schnayderman's / SVEAN - T-skjorte fra Stone Island / YME - Sneakers fra Common Projects / YME

Check
Fargetrendsetterne i Pantone trekker frem gult, både i pastell- og sterkere nyanser, som en av vårens farger. Såkalt «tonal dressing» enten i en helfarge, flere variasjoner av samme farge eller særlig ruter, gjør et stort comeback i 2018. Med klassiske trendplagg i garderoben har du alltid noe å ha på deg – så holder du deg i rute.