Peder Vigtel Wallentin er Art Director hos Adam & Eva Paleet

Han begynte på Adam & Eva skolen i 2011 og tok svennebrevet høsten 2014. Nå er Peder 28 år og Art Director hos Adam & Eva Paleet. Han mener vårens viktigste stikkord er individualitet, og velger nesten alltid lave frisyrer fremfor de på toppen av hodet.

– Det er jo en personlig preferanse. Jeg synes bare det som regel ser mer elegant ut med en lav knute enn en høy. Samtidig liker jeg jo å leke meg litt, og denne våren er jo perfekt for nettopp det – tilbehør til håret som gir det lille ekstra.

Det verste er nok frykten for å stagnere og ikke lenger inspirere kunder og kollegaer.

Tilbake til individualiteten. Akkurat nå står han med et avklippet skjorteerme i hendene. Han holder det fremfor seg, vurderer hvordan det skal plasseres inn i en løs flette.

– Kanskje noe vagt å si at individualitet er vårens viktigste stikkord, men jeg mener faktisk det. Ønsket om å pushe sitt personlige uttrykk kontra å følge én spesiell trend. Alt er lov, på en måte, og det er jo fett.

Adam & Eva representerer innovasjon, takhøyde og frihet for Peder. I salongen på Paleet er det høyt under taket, også i begrepets rette forstand. Lokalet er luftig og dynamisk, med frisører som klipper, vasker, farger og føner overalt. Det er en lavmælt stemning som fyller rommet på en behagelig måte. Det er stille, men ikke for stille, og det lukter nytraktet kaffe.

– Det beste med å være frisør er relasjonen en får til kundene sine. Den er uforpliktet, men ofte nær. Det blir jo sånn. Det verste er nok frykten for å stagnere og ikke lenger inspirere kunder og kollegaer.

Enkel løkke med en twist.

Det røde armbåndet jeg har brukt inn i stylingen her fikk jeg av en munk i Sri Lanka i fjor. Tidsriktig og med en personlig vri.

Å inspirere kan gjøres på flere måter. Det er ikke alltid det mest avanserte kundene tar med seg hjem fra Peders frisørstol. Enkle, faktisk gjennomførbare tips er som regel det aller beste.

– Denne våren er jo tilbehør virkelig i vinden. Spenner, fargesterke gummistrikker og et typisk x-element i frisyren som gjør helheten litt mer spennende. Jeg liker detaljer og små twister som ikke er forventet inn i en klassisk look. Kontraster er alltid gøy.

Please ikke få noia for frizz - den skal nemlig være der denne våren!

Peder understreker at det på ingen måte er noe revolusjonerende med hverdagsstylingen denne våren, men at det tross alt finnes flest hverdager, og at han ønsket å lage noe alle kan få til på badet hjemme.

– Hestehale og silkeskjerf er en evig klassiker. Å bytte ut flette med knyting er en moderne vri på noe tradisjonelt. Å putte inn elementer, eller avslutte en flette halvveis er detaljer som gir noe ekstra. Fellesnevnere for våren er teksturen, og at frisyrene ikke er perfekt laget.

 

Generelt mener han folk har en tendens til å vaske håret for ofte. I følge Peder bør en vakse håret én til to ganger i uken.

– Mange for litt noia av det, men på lang sikt lønner det seg. Skyll heller godt ut med vann mellom vaskedagene dersom du føler det ikke er tilstrekkelig. I tillegg bør en kure håret én gang i uken, og selvfølgelig alltid bruke produkter tilpasset hårets struktur og kvalitet.

Når han selv skal hente inspirasjon ser han til kollegaer og frisører både her hjemme og internasjonalt. På Instagram synes han spesielt Eugene Souleiman og Gary Gill viser hårmagi på sitt aller beste.

– Denne våren håper jeg folk skrur av rettetangen og lar krøll og brus være. Naturlig tekstur er en vinner. I tillegg ser vi varmere toner enn de foregående sesongene som har vært ganske kalde i fargespekteret. Tenk varm honning og naturlig spill. Perfekt for vårens sollys.

Produktfavoritter til vårens look:

Aircraft (pommade mousse) + Dallas (thickening spray) fra R+Co til vårens styling. Begge disse veldig gode for å fremheve naturlig fall.

 

 

R+Co er like innovative som de er flinke til å lage rå innpakning og forfriskende produkter! Foto: R+Co