Familiebedriften
Grunnleggerne og navngiverne til Trent & Trent er de eneggede tvillingene Marius og Henrik Trent. Med røtter i Polen, flyttet de til Norge på åttitallet. Tvillingene var toppidrettsutøvere og representerte Polen i OL i roing. Som to meter høye idrettsmenn som reiste mye, slet brødrene med å finne dresser og klær som passet dem. De fant til slutt et merke i Tyskland som lagde klær tilpasset deres fasong – og fikk raskt tilbud om å etablere merket i Norge.

I dag er det to generasjoner som driver agenturet og butikken på Paleet. Karoline Trent er datteren til Marius og har nettopp fylt 30 år. På spørsmål om hvordan hun vil beskrive familien, ler hun og svarer «keeping up with the Trents». Hun har studert mote på London College of Fashion, kunststudier i USA og økonomi på BI. Interessen for det estetiske har alltid vært der – hun elsker å uttrykke seg gjennom klær og sminke.

Vi er en utradisjonell familie i den forstand at vi har veldig tette bånd. Vi er sammensveiset og kanskje ganske unorske
Karoline Trent

For familien Trent er det viktig å skape og spre familiefølelsen til kundene. Man treffer alltid på en av dem når man handler i butikken. Familien ønsker å plukke de spesielle klesplaggene og tilbehøret preget av lekenhet og individualisme. Med en målgruppe på kvinner mellom 30 og 60 år, retter de seg mot dem som tør og som både vil bygge en jobbgarderobe og finne kjoler til enhver anledning. Med grunnlag i tvillingenes historie, er det viktig for familien å kunne tilby klær i hele størrelsesspekteret.

Vi vil være en sukkertøybutikk som tilbyr feminine klær med luksusfølelse - til en tilgjengelig pris
Karoline Trent

I sortimentet har butikken blant annet Versace Collection, Claudia Strater, Reset Amsterdam, Kate Moss for Nikkie Amsterdam, Princess Goes Hollywood og mange fler. Alt Karoline har på seg på bildene er nå i butikk hos Trent & Trent på Paleet.

Bilder fra Trent & Trent Paleet og Trent & Trent Agenturer på Instagram.

Utfordreren
Paleet var Karolines første arbeidsplass, hun begynte å jobbe i onkelens butikk da hun var 15. Nå jobber hun fulltid i familiebedriften, både med salg i butikken, med administrasjon på agenturkontoret og med kampanjer og sosiale medier – til tider hjemmefra, langt utover kontortid. Kreativiteten kan ta over for nattesøvnen. Moren forteller henne stadig at hun er jenta som står for likestillingen i familien. Hun er minst like tøff og står på like hardt som gutta.

Jeg er den som utfordrer litt, tar sjanser og tenker nytt. Jeg har en evne til å komme opp med mange nye ideer og igangsette dem, men så trenger jeg backing fra familien for å gjennomføre alt og stå i det
Karoline Trent

Klesindustrien er en bransje i endring, men på ingen måte en døende en, så Karoline ser mange muligheter for butikken og agenturet i tiden fremover.

Det er mange som tenker at dette er en overfladisk bransje, men jeg tenker at det å skape den selvtilliten du får når noe bare funker klesmessig - det er så givende! Man stråler når man har den gode selvfølelsen, og da får man det bedre, det er jeg helt overbevist om
Karoline Trent

Selv kaller Karoline stilen sin for «ekstrem maksimalisme». Hun eier nesten ingen baseplagg og faller lett for det veldig feminine, med italienske snitt, blonder, pastellfarger og detaljer som understreker kvinnelige former. Heller iøynefallende runway-plagg enn trygge hverdagsplagg. Kjæresten hennes kaller henne Michael Jackson – hun har en greie for spesielle jakker.

Sterke bånd
Tvillingbrødrenes visjon er å tilby en variert og god miks av nøye utvalgte merkevarer til moderne kvinner, både mor og datter. Selv tilbragte brødrene mye tid hos bestemoren Antonina som skapte damekonfeksjon med Singer-symaskiner. De ønsker å inspirere, begeistre og overraske dem som kommer innom butikken og følger bestemorens utsagn om at alle er hjertelig velkomne hos Trent & Trent.

Som representant for den yngste generasjonen jobber Karoline med familien «på både godt og vondt». Det tok familien litt tid å finne ut av hvordan de skulle definere rollene og finne ut av hvor viktig det er å ha eierskap til hver sine oppgaver, for det kan fort bli veldig rotete.

Å jobbe med familien er absolutt utfordrende innimellom. Vi er våre egne verste kritikere, vi har ikke noe filter, men vi er veldig gode på å støtte og rose hverandre når vi gjør noe bra. Det er trygt å gå gjennom nedturene sammen - og ekstra fint når det kommer oppturer

Alt Karoline har på seg på bildene er nå i butikk hos Trent & Trent på Paleet.