Bilder fra bittekairand.com

Som nyutdannet motedesigner dannet danske Bitte Kai Rand merket med hennes eget navn i 1981. Det startet i det små: Bitte strikket gensere on demand til dedikerte kunder, før maskene ble til mer enn gensere. Mange ferdigstrikkede masker senere er Bitte Kai Rand-brandet blitt et ledende motehus som har satt et tydelig preg på dansk moteindustri.

Nå gir Bitte og designteamet hennes ut seks kolleksjoner årlig. Plaggene har hennes kjente og særpregede stil med grafiske former og mønstre, lek med kontraster og er designet med fokus på funksjonalitet og kvalitet.

Bitte Kai Rand er det ultimate brand for fashionistaen uten alder
bittekairand.com

Dansk-norsk samarbeid
Thea Thorstensen ble i 2011 sendt til Danmark for å intervjues til stillingen som butikksjef for Bitte Kai Rand i Norge. Etter møtet med den danske designeren som viste seg å elske og høre norsk, dro Thorstensen tilbake til Norge som butikksjef for butikken som da åpnet på Steen & Strøm. For snart fire år siden pakket Thea ned butikken der og flyttet de danske designperlene til Paleet.

Siden den gang har Thorstensen vært i Danmark flere ganger i året og er i løpende dialog med Bitte og teamet om butikken og kolleksjonene.

– Vi er veldig privilegerte og heldige sånn sett, et så tett samarbeid skjer nok ikke i så mange andre butikkjeder, sier Thea om det dansk-norske samarbeidet.

Klær for alle
Filosofien bak brandet er Bittes ønske om å lage anvendelige og behagelige, men samtidig stilige plagg. Danskene er, som nordmenn, friluftsmennesker, men samtidig kontinentale og urbane. Alle plaggene er tiltenkt kvinner i alle fasonger og aldre. Det skal være behagelig luksus i stilrent, enkelt og tidløst design.

I butikken på Paleet, med utsikt mot kaffeslabberasene mellom butikkfrontene i andre etasje, personifiserer fem norske damer Bittes ønske om mangfold: De viser at Bitte Kai Rand er noe for alle, uansett hvor gammel du er eller hvordan du ser ut. Plaggene du finner i butikken skal kunne passe de fleste, kanskje bortsett fra butikkhunden Pondus. Han er med Thea på jobb nesten hver dag, er 14 år, både lang og ganske kraftig, men har veldig stutte bein.

Vi har ingen spesifisert aldersgruppe, ingen begrensinger, målgruppen vår er på alt fra 25 til 90 år. Bitte vil lage klær for alle
Thea Thorstensen

Flare taske / Mosaix Linen Lang skjorte / Pilot Cotton buksedragt / Ember Viscose bukser. Bilder fra bittekairand.com og @bittekairand på Instagram.

Naturlige elementer
Kai Rand-kolleksjonene er store og brede, men med en gjennomgående fargeskala fra kolleksjon til kolleksjon, så du kan bygge en stilsikker, tidløs garderobe med en dansk Bitte-twist. Så du alltid har noe å ha på deg i de fleste anledninger.

– Alt skal være ganske lekent. Kolleksjonene har alltid en gjennomgående fargeskala som gjør det enkelt mikse plaggene. Bitte synes print, og særlig miksing av print, er veldig stas, sier Thorstensen.

For sommervarmen har Bitte hentet inspirasjon fra naturens fire elementer: jord, luft, ild og vann. Du finner altså alt mellom himmel og jord hos Bitte Kai Rand på Paleet.