I dag ble vi gjort kjent med innlegget som har spredt seg i sosiale medier fra en av våre leietakere om en av sine kunder. Innholdet i meldingen var urettferdig og dømmende. På Paleet er alle velkomne til å besøke de butikkene som er der, uansett om de har tenkt til å handle eller ei. Det er en forutsetning for å få drive forretning hos oss. Derfor tar vi sterk avstand fra at en av våre leietakere henger ut en besøkende. Det er et klart brudd på våre forventninger til våre leietakere, våre forventninger til kundebehandling og på god folkeskikk.

I ettermiddag har vår leietaker personlig beklaget til kunden. Vår senterleder har også vært i kontakt med kunden for å beklage det kunden ble utsatt for på Paleet.

Hos oss på Paleet er alle velkomne til å handle, la seg inspirere eller bare titte. Vi beklager at det i dag virket som om det ikke er tilfelle.