Når du nå snart må legge bort it-sykkelshortsen og de flagrende kjolene for sommeren kan det være greit med en oppmuntrende oversikt over hvilke plagg som skal prege den kommende kjøligere, mørkere sesongen. Det ser ikke ut til at det er noe å grue seg til; på kleshengerne henger høydepunkter du kommer til å glede deg til å kle på deg.

Flere av vårens trender viser seg å videreføres mot høst og vinter. Her er kan du gjenoppdage vårsesongens motebilde!

Leopard i høstlandskap
Fant du etter mye leting endelig en leopardkåpe du bare fikk brukt noen uker før vinter ble til vår? Fortvil ikke – dyreprintet ble sluppet løs på catwalken for Calvin Klein, Givenchy, Victoria Beckham og Tom Ford også for høst/vinter-sesongen 2018.

Og hvis du har brukt sommeren til å varmes opp til tanken av heldekkende dyreprint over høstblek hud, er butikkene forberedt på å møte etterspørselen etter leopard og andre dyremønstre å kamuflere seg i når man helst bare vil gå i hi. Dra ut på klesjakt, dyreprinttrenden blir ikke utrydningstruet med det første.

Foto lånt fra Victoria Beckham / Fendi / Loewe / kåper fra Stand og Maison Margiela hos YME

Down to earth
Naturfarger er naturlige høstvalg. Det er det hver høst, men det er også veldig on trend for årets sesong. Rutemønstre i alle varianter står like sterkt i 2018s andre halvdel – og vil du prøve deg litt utenfor firkantene, kan du henge deg på «Joey wears all of Chandler’s clothes»-trenden. Lag på lag med kåper, jakker, skjerf. Mote er ikke alltid praktisk, men det er fashion å spare strøm. Det er tross alt ikke så lenge til det blir skikkelig kaldt igjen.

Brunt er dessuten det nye svart. En retro, 70-tallspalett av «all-brown-everything» har banet vei gjennom både Chloé- og Fendi-runwayen og inn i høstsesongen. Kombinér brunt med sand- og rusttoner, ruter og tweed, eller hent frem den alltid så trofaste kamelkåpen. De litt vågale skårer plusspoeng med glossy eller transparente versjoner.

Er du mer praktisk av deg, skal det ikke så mye mer til enn å slenge en rumpetaske (de kommer til og med i leopardversjon) over skulderen eller feste den rundt midjen. Utenpå alle lagene med gensere og kåper.

Jordnært: T-skjorte fra Drôle de Monsieur hos SVEAN / bukse fra Rick Owens hos YME / veske fra Anine Bing hos Kiman Woman / runway-bilder lånt fra Vogue

Årets farge
Lavendelsesongen i Provance er sommer/pre-høst. Den varer fra juni til august og maler hele landskap i en dus lilla og blir feiret med festivaler i hele regionen. I år ble den dype lavendeltonen «Ultra Violet» utnevnt til årets farge av Pantone. Det angår også garderoben din.

Inventive and imaginative, Ultra Violet lights the way to what is yet to come. It communicates originality, ingenuity, and visionary thinking that points us toward the future
Pantone

Levende lavendel: Genser fra Gestuz hos Kiman Woman / kjole fra Nue Notes hos SVEAN / sko fra Zadig & Voltaire hos Kiman Woman / briller fra Prada hos Krogh Optikk / bilde lånt fra Getty Images

Hvis helbrune antrekk føles litt vel jordet med all høstenergien i luften, har du et like trendy alternativ i videreføringen av pastelltrenden. Ta med deg pastellpaletten inn i høsten med de myke strikkegenserene du faktisk – når du tenker over det – begynte å savne mot slutten av den lange, varme sommeren. Så har du på deg minner om is og varme feriedager i Frankrike helt til våren omsider kommer tilbake igjen.

Du trenger heller ikke gi helt slipp på sesongen lavendelen egentlig blomstrer i – lange, sommerlige kjoler lar seg lett kombinere med en ullgenser og sneakers, eller en trendy blazer og værsikre boots, godt utover den norske høsten.